"Den vanskelige klimadebatten"

Den frittstående journalisten Odd Pihlstrøm kommer med kraftig skyts mot oss "oljesmurte" klimarealister

Publisert: Publisert:
Martin Hovland

Den frittstående journalisten Odd Pihlstrøm kommer med kraftig skyts mot oss "oljesmurte" klimarealister i sitt innlegg på torsdag(SA den 07.05.15). Spesielt angriper han petroleumsgeolog Per Arne Bjørkum i sin åpenbare fortvilelse over at klimaet ikke endrer seg slik det var postulert for 20 år siden (oppvarmingen stoppet opp for 18 år siden).

Som opplysende journalist burde Pihlstrøm i steden for å angripe personer og å ramse opp de vanlige faktorene vi har hørt om igjen og om igjen, heller komme med noe nytt og interessant. Han skriver for eksempel: "På den digre klimapregede årskongressen for European Geosciences Union (EGU) i Wien nå i april opplevde jeg selv at forskere diskuterte livlig som bare det."

Hvorfor skjuler han innholdet i denne livlige debatten for oss lesere? Vi som ikke deltok på konferansen sitter nå og lurer på hva vi gikk glipp av.

Men regionens klima-interesserte trenger ikke fortvile. Torsdag den 21. mai, kl 14, på UiS, får hvem som helst anledning til å høre Richard Lindzen fra Massachussetts Institute of Technology (MIT) holde foredraget: "Hvordan diskutere emnet katastrofal menneskeskapt klimaendring" ("How to discuss the issue of catastrophic man-made climate").

Dette er midt i blinken for alle som er interessert i klimaendringene som aldri tar slutt på denne planeten vi bor på.

Publisert: