Hva har Michael Jackson med Lærdal-familien å gjøre?

I ukens episode av Aftenbla-bla kan du høre om milliardeventyret Laerdal fra Stavanger – og om menn som plutselig tror de passe hatt fordi det er over 20 grader ute.

 • Leif Tore Lindø
  Leif Tore Lindø
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Økonomijournalistene Tor Dagfinn Dommersnes og Kjell-Ivar Grøndal har skrevet artikkelserien «Finansfamiliene» i Aftenbladet. Femte og siste del handler om Lærdal-familien, som har gjort milliardbutikk på å levere opplærings- og behandlingsutstyr for livreddende førstehjelp, blant annet den velkjente Anne-dukken.

I Aftenbla-bla denne uken forteller de om forretningseventyret som startet da Tore Lærdal holdt på å drukne som toåring. Nå styrer familien et enormt selskap som omsetter for milliarder. Samtidig lever de mye mer nøkternt enn andre rike, for i Lærdal-familien er ikke utsvevende pengebruk et alternativ.

Lærdal-familiens nye plan er å hjelpe til med å redde én million liv hvert år innen 2030. Prislapp: 5 milliarder kroner.

I ukens episode snakkes det også om Michael Jacksons kobling til Lærdal-familien, og om menn som plutselig er overbevist om at de passer hatt fordi det er over 20 grader ute.

Aftenbla-bla kan du abonnere på og lytte til i Itunes eller på Spotify. Du kan også høre ukens episode her:

Publisert:

Aftenbla-bla

 1. Dette er Aftenbla-blas drømmeregjering

 2. – Jeg vil starte et parti mot tunnel­arbeid og kant­slått på nattes­tid

 3. – Jeg ble litt skuffet da jeg så denne forsiden

 4. – Vi sier mye, og lover mye, så vet vi at vi ikke klarer å holde alt

 5. – Folk blir herjet med i arbeidslivet

 6. – Avvikle oljå i 2030? Det kommer aldri til å skje

 1. Aftenbla-bla