Hva har Michael Jackson med Lærdal-familien å gjøre?

I ukens episode av Aftenbla-bla kan du høre om milliardeventyret Laerdal fra Stavanger – og om menn som plutselig tror de passe hatt fordi det er over 20 grader ute.

Publisert: Publisert:
  • Leif Tore Lindø
    Journalist

Økonomijournalistene Tor Dagfinn Dommersnes og Kjell-Ivar Grøndal har skrevet artikkelserien «Finansfamiliene» i Aftenbladet. Femte og siste del handler om Lærdal-familien, som har gjort milliardbutikk på å levere opplærings- og behandlingsutstyr for livreddende førstehjelp, blant annet den velkjente Anne-dukken.

I Aftenbla-bla denne uken forteller de om forretningseventyret som startet da Tore Lærdal holdt på å drukne som toåring. Nå styrer familien et enormt selskap som omsetter for milliarder. Samtidig lever de mye mer nøkternt enn andre rike, for i Lærdal-familien er ikke utsvevende pengebruk et alternativ.

Lærdal-familiens nye plan er å hjelpe til med å redde én million liv hvert år innen 2030. Prislapp: 5 milliarder kroner.

I ukens episode snakkes det også om Michael Jacksons kobling til Lærdal-familien, og om menn som plutselig er overbevist om at de passer hatt fordi det er over 20 grader ute.

Aftenbla-bla kan du abonnere på og lytte til i Itunes eller på Spotify. Du kan også høre ukens episode her:

Publisert:

Aftenbla-bla

  1. Silje Salomonsen og Arild Østin Ommundsen om å lage film utenfor Oslo, et stykke fra de store selskapene

  2. Hva har Michael Jackson med Lærdal-familien å gjøre?

  3. Har vi egentlig helt unyttige jobber?

  4. Var det riktig eller galt å demonstrere under koronaen?

  5. – Kanskje det er statsministeren som tjener for lite?

  6. Vi er på vårt mest ulykkelige mellom 40 og 50

  1. Aftenbla-bla