Den store partiguiden 2019, del I

DRØSET: Dette mener partiene om bompenger og sånn.

 • Ellen Kongsnes
  Ellen Kongsnes
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Arbeiderpartiet: Tja til bompenger som folk muligens skal få tilbake, eller ikke. Fokus på frekvens og konkrete retningslinjer for innhold.

Høyre: Ja til bompenger med virtuell assistent og sykkelbuss til Finnøy. Gratis bomring for startup-grundere og alle næringsdrivende som planter et eiketre i uken. Smartby for dummies!

Fremskrittspartiet: Ingen har innført mer bompenger enn Frp som egentlig er imot bompenger, og som i hvert fall ikke vil si høyt at partiet ikke er enig med velgerne som det av en eller annen grunn ikke er så mange av lenger.

Kristelig Folkeparti: Siden Herrens veier er uransaklige, synes KrF det er en god ide å be om kollekt langs de viktigste innfartsårene.

Senterpartiet: Mener at alle bønder må ha rett til å sette opp ei grind der veien går over deres eiendom, som de kan kreve inn penger for å åpne eller lukke.

Sosialistisk Venstreparti: SV er bare imot bompenger fordi partiet også er imot veier.

Rødt: Når privatbilismen blir forbudt, vil det ikke lenger være behov for å kreve inn bompenger.

De kristne: Bompenger er djevelens verk. Krever at det skal bygges kristne friveier som skal få offentlig støtte.

FNB: Positivt innstilt til bompenger. Det ligger jo i navnet at Folkeaksjonen Nei til mer Bompenger er for mindre bompenger.

Venstre: Ikke en gang Venstre vet hva Venstre mener om bompenger, men at partiet muligens kan være for og imot skal ingen se bort fra, eller omvendt.

Miljøpartiet De Grønne: Vil ha en mer rettferdig fordeling av kostnadene til veiene som partiet er imot. Vil innføre dødsstraff for kjøring med dieselbil.

Fokus på frekvens

Arbeiderpartiet

Publisert:

Drøset arild i.

 1. Hva med å kalle den høyden for Akropolis?

 2. Horra for 1. mai

 3. Vi må ha korps­mosikk på sottende mai

 4. Kan vi ikke bare sende noen polakker ned til vannet med hver sin øse?

 5. Ikke kreper av coronen

 6. Det blir gull!

 1. Drøset arild i.
 2. Bompenger