Ingen kunst

Drøset: Han sto foran et vanskelig valg. Hva var den beste kunsten?

Publisert: Publisert:

  • Jøsus

Han var forhindret fra delta på årets happening i bedriftskunstforeningen. Den svei. Han var ranket øverst på B-listen. Førsteplass. Han kunne sannsynligvis velge og vrake blant den kunsten som var ansett for å være den dårligste.

En kollega hadde fått en prioritert liste over noen få B-er. Han var rolig. Han var jo først.

Men så, i pausen mellom A- og B-utplukkingen, fikk han dramatiske meldinger fra kunstforeningen. En A var uplukket. Ville han ha denne A-en – han som var aller, aller øverst på B-listen? Det var spørsmålet.

Plutselig skulle han gå inn i en kunstfaglig diskusjon med seg selv på to minutter. Og samtidig skulle han få alle de andre kunstinteresserte og «kunstinteresserte» kollegene til å tro at han hadde peiling.

Førsteinntrykket av A-bildet han fikk tilsendt, var angst. Men han måtte jo analysere det nærmere. Kanskje lå det noe kult eller fint i bildet, som det het på kunstspråket. Noe som han kunne gå god for, og gå for, sånn at kunstfolket på jobben fikk en bekreftelse på at han visste hva han drev med, at han selvsagt gikk for en mer verdifull A i stedet.

Bildet, som var et slags herpet fotografi, viste en ung kvinne i bunad som sto og stirret ned på en stor stein i vannkanten. Det var mørkt.

I fjellene bak henne rant det elver av ild. Elven til venstre var formet som en Z, åpenbart en henvisning til Zorro, kjent som en usedvanlig dyktig fekter. Til høyre rant det en S, som selvsagt spilte på den enorme styrken til Supermann. Han kunne til og med fly, bare med et rødt pledd hengende på ryggen. Fantastisk fyr.

Men så var det en av elvene som kom rennende over fjorden og sveipet innom bunadsdamen, før den rant ut av bildet. Hva skulle det symbolisere? Mensen?

Her hadde han altså ei med bunad og kyse, en viktig stein, Zorro, Supermann og mensen.

Det kunne han ikke ha hengende i stuen. Det ville bli for mye å holde styr på. Og så var det ungene.

Han gikk for en B-er. En tegning av en mann med rifle som gir et dødt dyr, muligens en hare, til en kvinne på et kjøkken. Enkelt.

Publisert:
  1. Stabler hønene egg for de neste dagene inni den lille kroppen sin?

  2. – Jesus fløy opp på en fridag

  3. Hvis han skulle brukt 1800 kroner på noe i dag, ville han ikke brukt dem på relativt ferske reinsdyrskinn

  4. Bruk av «ta vare» skyldes genfeil

  5. Sånn kan du feriere i sommer

  6. Sånn kan det gå når alle nordmenn må feriere i Norge

  1. Drøset Jøsus
  2. Kunst