UiS driver ikke akademisk boikott

Marit Boyesen.jpg
 • Marit Boyesen
  Marit Boyesen
  Rektor, Universitetet i Stavanger
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Jonas Iversen i Palestinakomiteen i Norge mener at Universitetet i Stavanger bør avslutte sitt samarbeid med to israelske universiteter. Det ser jeg ingen grunn til.

Les også

Skammelig UiS-samarbeid

Høyt akademisk nivå

UiS har en avtale med Technion-universitetet i Haifa, som ble inngått i fjor. Avtalen innebærer utvekslingsprogram for PhD-studenter og professorer innenfor petroleum, informasjonsteknologi og elektronikk. UiS gikk inn på avtalen fordi fagmiljøene på begge sider har interesse av samarbeid, og ikke minst fordi Technion er et ledende universitet på verdensbasis. Siden starten i 1912 har universitetet blant annet fostret tre nobelprisvinnere.

Vi har også en avtale med University of Haifa sammen med Diakonhjemmets høgskole og Høgskolen i Nord-Trøndelag. Den ble undertegnet i 2012 og innebærer muligheten for utveksling av sykepleiestudenter mellom de to landene.

I tillegg er det verdt å merke seg at Universitetet i Stavanger i en årrekke har hatt en samarbeidsavtale med An-Najah-universitetet i Nablus, Palestina. Denne avtalen ble fornyet i fjor vinter.

UiS har samarbeidsavtaler med en lang rekke universiteter verden over, mange av dem i land med omstridt politisk styresett. Vi mener det er viktig å opprettholde fri utveksling av kunnskap mellom akademiske miljøer også i slike land – kanskje spesielt i slike land.

Norges linje

Universitetet i Stavanger følger Norges utenrikspolitiske linje når det gjelder samarbeid med andre lands universiteter. Norge har ingen boikott mot Israel.

Les også:

Les også

 1. Er det greit at en instituttleder ved UiS fnyser av FNs klimarapport?

 2. Forsøk på å kneble faglig uenighet kan bære galt av sted

 3. Skal instituttledere knebles?

Publisert:

Mest lest akkurat nå

 1. - Tung beskjed å få før jul

 2. Dette er de nye korona­tiltakene

 3. Snøkaos på Sørlandet: Vurderer å evakuere biler som er tomme for strøm

 4. Slik gikk diskusjonen om de nye tiltakene

 5. 2500 biler fast i snøen på E18

 6. Haaland scoret to i Dortmunds mesterligaavskjed