– Ingenting kan irritere meg mer enn Rødt

– Jeg tuller av og til med at i en måling som viser hvilket parti jeg er mest populær i, vil Rødt havne på sisteplass, sier Rødts Mímir Kristjánsson.

 • Leif Tore Lindø
  Leif Tore Lindø
  Journalist
Publisert: Publisert:

I sommer får podkasten Aftenbla-bla besøk av alle listetoppene i Rogaland. Hvem er de? Hva vil de? Hvilke ambisjoner har de? Hva vil de bruke mer penger på, og mindre penger på, i Norge?

Mímir Kristjánsson rakk knapt å slå seg ned i Stavanger før han nå sikter mot Oslo og Stortinget.

– Jeg skal være kledelig beskjeden og si at jeg tror jeg kan skaffe Rødt flere stemmer i Rogaland enn andre. I tillegg, når du går inn i lokalpolitikken, støter du på en mur av nasjonale problemer som du må ordne opp i på Stortinget, sier Kristjánsson.

Rødts Mímir Kristjánsson er gjest i Aftenbla-bla.

Han representerer det aller rødeste partiet som har folk på Stortinget. De vil blant annet ha mer penger fra de aller rikeste inn til statskassen og fellesskapet.

– Ingen som tjener under 600.000 skal få økt skatt. De som har litt mer kan betale litt mer, men de vi mener må bidra mer er de superrike. de har både mye penger, og mye makt.

Som rød får han ofte spørsmål om hvordan deres store omveltning skal skje. Mímir Kristjánsson snakker om «den langsomme revolusjonen».

– Rødt vil bygge videre på mye av det som er bra i Norge i dag. Mange av de største selskapene på Oslo Børs eier staten mye i. Vi har store kooperative selskaper i landet. Det finnes en haug med ting i det norske systemet som er i den retningen vi vil. Vi kan begynne med å ta de store industri- og infrastrukturselskapene av børsen, og inn under demokratisk kontroll.

Mímir Kristjánsson snakker også om å gå på bar med andre politikere, om Farmen Kjendis, om vindmøller og om å være mer populær i andre partier enn i sitt eget.

Publisert:

Aftenbla-bla

 1. Podkast: – Klart folk reagerer på at staten håver inn på høye strømpriser

 2. – Velg bort gigantiske motorveiprosjekter

 3. – Dere som ikke vil la dere vaksinere: Det er dere som er problemet her

 4. - Jeg begriper ikke det evinnelige maset om hvor mange statsråder som skal komme fra Rogaland

 5. Høstferie-spesial, med rep­tiler i konge­huset

 6. - Nå angrer Aftenbla-bla-gjengen på sitt veddemål

 1. Aftenbla-bla