Lyse, hvor blir det av internettet mitt?

Jeg bestilte fiber fra Lyse for fem måneder siden og har ennå ikke blitt koblet på nettet. Nå er jeg lei av å vente.

Jan Arne Hansen fra Hjelmeland mener det drøyer lovlig lenge før Lyse får installert fiberen han har bestilt. Foto: Pål Christensen

 • Jan Arne Hansen
  Hjelmeland
Publisert: Publisert:

Det gamle televerket var i følge store norske leksikon en statlig forvaltningsbedrift som hadde med telefonitjensten å gjøre. Det var televerket folk kontaktet før i tiden når de skulle installere telefon hjemme

Det som har skjedd i nyere tid er at televerket ble privatisert og omdannet til et mer eller mindre privat selskap som har fått konkurranse av flere andre private selskaper.

Man skulle jo tro at når man privatiserte telefonitjenesten, ville den bli raskere og mer effektiv? Jeg bor sentralt i Hjelmeland sentrum og prøver å bestille fiber gjennom Lyse. Man trenger ikkje bare telefon i dagens samfunn, men også et raskt internett.

Jeg bestilte internett fra Lyse i god tro på at jeg skulle få det installert etter hvert. Alle naboene i sameiet og i bygda har fiber.

De fleste i sameiet måtte vente rundt tre måneder på å få fiberen installert. Jeg har nå selv ventet i nærmere fem måneder. Fiberen skal ligge klar ved ytterveggen og skal teoretisk sett kunne kobles opp på rundt en halv time.

Før i tiden måtte folk i verste fall vente flere år på å få installert telefon. Er ikke Lyse raskere enn det gamle telegrafverket?

Jeg håper virkelig at Lyse kan få opp farten! Og at politikerne sammen med utbyggerne også kan legge enda bedre til rette for å bygge ut denne viktige infrastrukturen i grisgrendte strøk! For der bor det også folk som jeg mener er like mye verdt som byfolkene.

Les også

 1. Endelig sjans for at også ordføreren får fiber

 2. Mens Telenor kutter kobbernettet i distriktene, ser Lyse sitt snitt til å kapre kunder

 3. Distriktsopprør mot digital diskriminering

Publisert:
 1. Fiber
 2. Internett
 3. Lyse
 4. Mobiler

Mest lest akkurat nå

 1. Het budkamp om hytte ved Hellestøstranden

 2. Slik gikk det da politikerne ble orientert om brannnsaken til Berit

 3. Hardt ut mot NRK-program: Tre påstander om vekt, trening og kosthold stemmer ikke, ifølge eksperter

 4. – Samfunnet kunne vært spart for utgiften

 5. Sjekk programmet: Slik blir 17. mai i Stavanger

 6. Tiden som nybakt mamma ble alt annet enn fantastisk. Disse rådene kan gjøre barselperioden enklere.