Borte, titt-tei

Drøs: I tre måneder hadde hun lett.

 • H9
  H9
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Hun hadde lett alle veier. Nede, oppe, ute, inne. Etterlyst hos venner. Kjeftet på han som holdt orden i heimen. Det måtte være ham. Hun var jo ikke kjent for å rydde for mye. Hun sjekket med skuffer og skap. Det var irriterende, for hun hadde sydd denne fine sommergarderobe til jentungen, og nå var sommeren på en måte begynt, og ungen vokste som gras, og plutselig var ferien over, og da var ungen garantert til å ha vokst ut av garderoben. Det var forterandes.

Da hun var liten, husket hun at na' mor hadde en nærmest synsk evne til å finne savnede ting. Man bare nevnte det man lette etter, og så svarte hu mor, som en 80-talls inventargoogle med 2019-talls prosessor, hvor tingen var sett sist og hvor man kunne finne ting som lignet på den tingen. Noen morer er sånn.

Men ikke henne, konstaterte hun, mens hun sto på hodet ned i kjellerkaoset blant kofferter og slalåmstøvler. Hun fant mye hun hadde savnet. Som 17-maiduken fra i fjor. Ubrukt i år. Påskeservietter, ditto. Diverse bomkjøp. Verktøy som hadde sett bedre dager. Hun var til og med innom skuffene i fryseboksen, sånn i kampens hete.

Hun fant ting hun ikke hadde savnet. Som den fargerike sykkelbuksen fra tidlig 90-tall. Den hadde hun gått ute i. Blant folk. Muligens fantes det bildebevis. Hun grøsset. Dro opp det ene mer gresselige plagget etter det andre. Hun hadde spart det til utkledningsklær hvis det en gang ble besøk på "we love the 90s"-konsert.

Men det var ingen nysydde plagg å finne. Det dukket derimot opp ting som skulle i «minneboksen», en uformell æresbegravelse for klær av høy nostalgisk verdi, oppe i finskapet med finklærne, som la oss være ærlige, besto av flest plagg som enten a) var for fine til å brukes mer enn den ene, store anledningen de var kjøpt til eller b) de hadde krympet. Noen ganske utidig mye.

Men så, under to lag med soveposer, inne i en klespose, der lå den. Sommergarderoben. Hun grep i lomma etter mobilen for å forevige funnet, og muligens for å legge skylden på noen andre. Men mobilen var vekk. Og bilnøkkelen. Og hvor hadde hun satt termokoppen med te?

Hvor var hu mor når hun trengte henne?

Les også

 1. Snått

Publisert:

Drøset H9

 1. Inn eller ut?

 2. – Hei kjære. Jeg kom på en ting. Du har ikke spurt meg hva jeg vil ha til jul?

 3. 100 prosent julestemning

 4. Livet. Sånn derane

 5. Da lykken var en flaske brus og en bombom

 6. Hun hadde for første gang blitt svindlet. Eller. Hadde hun?

 1. Drøset H9
 2. Drøset
 3. 90-tallet