Podkast: – Klart folk reagerer på at staten håver inn på høye strømpriser

– Det dummeste forslaget for å hjelpe med strømprisene er at alle skal få utbetalt det samme beløpet av staten, sier kommentator Harald Birkevold. Hør ukens episode av Aftenbla-bla.

  • Aftenbladet
Publisert: Publisert:

– Det er mange kreative forslag rundt strømprisene om dagen. De dummeste forslagene er å gi alle det samme. Høye strømpriser er mye mer alvorlig for dem med dårlig råd, sier Birkevold, som har et annet forslag.

Siden staten eier Statkraft og Statnett, og krever inn moms, mener Birkevold at momsen kan fjernes.

– Gi de pengene tilbake til kraftselskapene, så kan de sette ned prisen ut til oss. Det er vanskelig å akseptere for mange at staten håver inn på penger mens mange sliter med å betale regningene sine.

Hør episoden her:

I tillegg til strømprisene diskuterer Birkevold, Janne Stigen Drangsholt, Jan Zahl og Leif Tore Lindø den nye virusmutasjonen omikron og hva den gjør og ikke gjør med samfunnet.

– Det interessante nå er hvordan vi lever med denne smitten nå. Hvis det er sånn at folk ikke dør eller mange blir alvorlig syke av dette, må vi bare lære oss å leve med det. Vi bør følge de nasjonale rådene og ellers leve så normalt vi kan, mener Jan Zahl.

I tillegg til strøm og virus snakker Aftenbla-bla-gjengen om julekalendere, dramatikk på hoteller, innpakking av julegaver og snikskryt.

Hør mer godt lydinnhold i Aftenblad-appen (trykk på Podkast-knappen nederst i appen). Her kan du laste ned Aftenblad-appen fra Appstore (iOS) eller Google Play (Android).

Du finner også denne podkast-serien på Spotify, Apple eller i din foretrukne podkastapp.

Publisert:

Aftenbla-bla

  1. – En notis. Jeg er ikke inter­essert i å høre om terror­istens utvik­ling eller hvilken ideo­logi han står for

  2. Etter korona­sykdom: – Smak- og lukte­sansen er borte. Livet mitt ligger i grus

  3. – Ja, vi får nok omikron i løpet av året alle sammen

  4. Aftenbla-bla oppsummerer 2021: «Et drittår», «en smørje» og «ekstremt kjedelig»

  5. – Hallo, vi vet hva covid er!

  6. Podkast: – Klart folk reagerer på at staten håver inn på høye strømpriser

  1. Aftenbla-bla
  2. Podkast
  3. Aftenbla-bla