Både palestinsk og israelsk nyvalg, sett med palestinsk og israelsk blikk

TO GJESTEKOMMENTARER: Så å si samtidig annonserte den palestinske lederen Mahmoud Abbas og den israelske lederen Benjamin Netanyahu hver sine nyvalg. Hvordan vurderer en palestinsk og en israelsk journalist de to situasjonene – og finnes det likheter?

Begge er journalister, og de bor ikke langt fra hverandre, men Ahmad Budeiri (t.v.) er palestiner og bor i Øst-Jerusalem, Peter Beck (t.h.) er israeler og bor i Jerusalem.
  • Kommentar
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over tre år gammel
iconKommentar
Dette er en kommentar. Kommentarer skrives av Aftenbladets kommentatorer, redaktører og gjestekommentatorer, og gir uttrykk for deres egne meninger og analyser.

Ahmad Budeiri er en palestinsk journalist i Øst-Jerusalem, som juridisk sett er palestinsk område, men som kontrolleres av Israel:

  • Ahmad Budeiris gjestekommentar:

«Israelsk og palestinsk nyvalg har samme bakgrunn»

«Lederne for både palestinerne og israelerne vil ha nyvalg. De ønsker mer stabilitet og å beholde makten, mens freden blir stadig fjernere.»


Peter Beck er en israelsk journalist i Jerusalem. Han er opprinnelig fra Ungarn, men hans jødiske familie flyktet til Norge i 1947, og Beck bodde mange år i Stavanger.

  • Peter Becks gjestekommentar:

«Må «kong Bibi» abdisere?»

«Jerusalem: Politisk kaos. Ramallah: Vage valgløfter.»

Publisert: