Barnehagene: Superhelter søkes

Leder: Flere menn i barnehagene er så viktig at det ikke er nok med snakk. Radikale virkemidler bør vurderes.

Publisert: Publisert:

Vidar Monsen Thune er ofte midtpunktet for ungene i Dragaberget barnehage. Barnehagen er spesiell med sju menn og 14 kvinner blant de ansatte. Foto: Jon Ingemundsen

  • Leder
  • Artikkelen ble publisert i papiravisen 20.6.19.

Stavanger kommune mangler over 250 menn i barnehagene for å komme opp på det minimumsnivået som regjeringen har satt. Målet er at minst hver femte ansatte i barnehagene skal være en mann. Stavanger er ikke i nærheten av å klare å oppfylle denne målsettingen.

En opptelling viser at det i dag er knapt 10 prosent menn i barnehagene. Til sammenlikning er andelen i Oslo på nesten 17 prosent.

I et intervju med NRK nylig fortalte to barnehageansatte menn om hvordan de nesten føler seg som superhelter på jobben. Særlig blant guttene er de så omsvermet og populære at det nesten blir for mye av det gode.

– Ungene trenger noen som kan herje litt med dem. Menn har andre interesser enn kvinner og har erfaringer som er viktige når gutter skal utvikle seg, sa Vidar Monsen Thune i Aftenbladet i går. Han jobber i Dragaberget barnehage, og stortrives med det.

Dette er godt sagt, og det er viktig. Barnehagen skal være et sted for lek, læring og sosial trening, for begge kjønn. Fagfolk er med rette bekymret for at gutter later til å ha større tilpasningsproblemer når de begynner på skolen. En bedre barnehage for begge kjønn kan være et viktig bidrag til å rette opp i denne skjevheten.

Vi vil ikke utelukke at drastiske tiltak kan være nødvendig for å øke mannsandelen i barnehagene ytterligere.

Statusen må heves for barnehagejobber, er det mange som sier. Og med det mener de ofte lønn. Det er ikke fett å leve på snaue 400.000 kroner i inntekt, og kan det være derfor mange menn ikke vurderer dette som et yrke?

Lønn er garantert en del av svaret. Men det finnes også andre sider enn lønn. Barnehager er også en arbeidsplass for voksne. Det er garantert en god idé å ansette flere menn, slik at de slipper å føle seg isolert.

Vi vil ikke utelukke at drastiske tiltak kan være nødvendig for å øke mannsandelen i barnehagene ytterligere. Slike tiltak kan være kvotering av menn, der menn blir foretrukket der søkerne ellers står likt med hensyn til kompetanse. Det kan være belønningsordninger i form av bonuser og ekstragoder til barnehager som lykkes i å rekruttere tilstrekkelig mange menn. Og det kan selvsagt være lønnsøkninger, som naturligvis må gjelde for begge kjønn.

En høy grad av faglighet, der barnehageansatte får god anledning til videreutdanning og annen kompetanseheving, er også et godt tiltak for å sikre stabilitet og hindre frafall.

For superheltene finnes.

Publisert: