HRS kan ikke få statsstøtte

LEDER: Stortingsflertallet går inn for å fjerne statsstøtten nettstedet HRS har fått for å drive integrering. Det er lett å forstå.

Hege Storhaugs arbeid i HRS kan ikke sies å bidra til å øke innvandreres tillit til samfunnet.
 • Leder
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Under overskriften «Rights dokumenterer den kulturelle revolusjonen» oppfordret Hege Storhaug sist uke leserne til å sende inn egne bilder fra norsk hverdagsliv. «Norge endres raskt. Islam dominerer mer og mer det offentlige rommet. Vi fremmedgjøres. Bli med i et unikt prosjekt for å dokumentere vår samtid,» skrev Storhaug, og ba om bilder fra hele Norge. Oppfordringen er illustrert med et bilde av tildekkede kvinner på en buss-stopp.

Human Rights Service, som dette nettstedet heter, får 1,8 millioner kroner i statsstøtte. De får det under posten «Tilskudd til nasjonale ressursmiljø på integreringsfeltet». Organisasjoner som får dette tilskuddet, skal bidra til økt deltakelse i og økt tillit til samfunnet blant innvandrere og deres barn.

Les også

Flertall på Stortinget for å ta pengestøtten fra Human Rights Service

Hege Storhaugs siste kampanje kan neppe sies å bidra til økt tillit. Ikke fra noen, og særlig ikke fra innvandrere og deres barn. Kampanjen oppfordrer til å stemple enkeltpersoner man åpenbart ikke en gang trenger å snakke med, bare knipse bilder av i forbifarten.

Les også

HRS får kritikk for å be leserne sende inn bilder av «den kulturelle revolusjonen» i Norge

I sin tid var det Frp som argumenterte for at HRS burde få støtte fra denne potten. De ønsket en bedre politisk balanse blant organisasjonene som mottar støtten. På listen ellers finner vi blant andre Anti-rasistisk senter, Norsk organisasjon for asylsøkere (NOAS), Likestilling, integrering og mangfold (LIM)

Går man inn på HRS sine nettsider, kan man se Hege Storhaug ganske konsekvent påpeke det hun mener er kvinneundertrykking i islam.

Hun taler kvinnens sak når det blir snakk om norsk-pakistanske menn som vil ta barna sine fra kone nummer to i Pakistan til kone nummer en i Norge. Ambassaden i Islamabad har advart mot problemet.

Hege Storhaug skriver om «tusener» av barn som kan komme til Norge under slike omstendigheter, men er svært omtrentlig med å dokumentere eller rimeliggjøre dette omfanget på noe vis.

Det går igjen og igjen og igjen i artiklene. Hun tar seg ikke bryet med å dokumentere faktapåstander. Det bygger ikke tillit, det bidrar til å mistenkeliggjøre hele grupper.

Helt uavhengig av enkeltsaker, kan det derfor konstateres at HRS ikke oppfyller kriteriene som gjelder for denne type støtte. Derfor bør de miste støtten.

Staten må følge sine egne regler og det at noen får støtte ett år, må ikke oppfattes som en garanti for evig statsstøtte. HRS får fortsatt mene og uttrykke det de vil, men når de ikke lenger fyller kriteriene, må de finansiere virksomheten på annet vis.

Les også

 1. Omdal: De som hater journalister

Publisert:
 1. Hege Storhaug
 2. Islam
 3. Integrering

Mest lest akkurat nå

 1. Smertene kan være sterkere enn ved fødsel. Emilie (24) får krampene daglig

 2. – Vi sitter her og fryser. Politikerne har ikke bakkekontakt

 3. Erstatning for tapt barndom: Nesten alle får nei

 4. Berisha etter 14 års ventetid: – Kommer til å huske dette resten av livet

 5. – Strømprisene kan knekke folks økonomi. Regjeringen kan ikke passivt håpe på at det går over.

 6. Sånn tenker en fastlege om deg og ditt