Stor dag for Sandnes Ulf

LEDER: Det er synd det bare er lov med 200 tilskuere på fredagens serieåpning mellom Sandnes Ulf og Øygarden på nye Øster Hus Arena.

Øster Hus Arena er sentralt plassert ved det gamle stadionanlegget på Sandnes.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel
iconLeder
Dette er en leder. Lederen gir uttrykk for Stavanger Aftenblads meninger og analyser.

Det nye praktanlegget i Sandnes har ikke fått den åpningen det fortjener. Egentlig skulle det skjedd for fulle tribuner 13. mars, men Norge stengte dagen før, kampen ble avlyst og seinere ble seriestarten utsatt.

Les også

Øster Hus Arena er et politisk prestisjeprosjekt jaget frem av en stabeis

Nå er dagen for seriestart her og det er ikke bare arenaen som er ny. Sandnes Ulf kommer også på banen i ny fasong, anført av en ny trener som møter gamle kjenninger i Øygarden. De hadde fortjent fyrverkeri og fulle tribuner.

Byggingen av stadionanlegget har vært en lang og vanskelig prosess. Det er ikke blitt lettere av at klubben gjentatte ganger har mislykkes i sine forsøk på å komme tilbake til Eliteserien. Lokaliseringsdiskusjon og nødvendige runder med myndighetene på flere nivåer hører også med når et så stort anlegg skal bygges i et så sentralt nærmiljø.

I flere omganger er det også pekt på at Vikings hjemmebane i Jåttåvågen er stor nok til å romme begge lagene, samtidig som beliggenheten er temmelig nøyaktig midt imellom sentrumskjernene i tvillingbyene. På ett tidspunkt ble Sandnes Ulf regelrett invitert inn av Viking.

Les også

Tvillingbyen – én hjerne, to hjerter

Det hadde helt sikkert vært mulig å farge arenaen lyseblå den ene helgen og mørkeblå den neste, men en moderne arena er mer enn en fotballbane. Det som skjer 90 minutter hver helg, er bare toppen av pyramiden.

Identiteten bygges langsomt opp på hver eneste treningsøkt av hvert eneste lag som får adgang til fasilitetene. Å fylle tribunene er også viktig. Derfor har Sandnes Ulf gått for et mer kompakt anlegg enn Viking. Det hadde vært urealistisk for klubben å spille for fulle tribuner på SR Bank Arena.

Det må også være innhold under tribunene. Også her er det den daglige aktiviteten som gir puls og sjel.

Ingenting av dette hadde likevel vært mulig uten at det hadde vært en realistisk økonomisk innstilling til prosjektet. Det har vært lurt av klubben å skynde seg langsomt her for å unngå et uføre vi har sett så mange eksempler på andre steder. Det ville jo også rammet det sportslige på alle nivåer.

Serieåpningen er viktig. Enda større blir neste hjemmekamp, tirsdag om halvannen uke. Hovedkamp på fjernsyn. Den gamle storheten Lillestrøm mot den kommende storheten Sandnes Ulf. Kanarifugler mot gauker. Fortsatt uten publikum, men samtidig en av sommerens store begivenheter i denne regionen. Både klubb og arena fortjener lykkeønskninger på veien videre.

*Stavanger Aftenblad er sponsor for Sandnes Ulf.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1HamKam00000000
1Lillestrøm00000000
  • Champions League-kvalifisering