Skjerp deg, Middelthon!

Vedtaket mot hodeplagg på Blidensol sykehjem er dårlig skjult muslimhets.

Tsjetsjenske Yaha Gapurajeva har jobbet på Blidensol i seks år og er fast ansatt. Vedtaket mot hodeplagg er et angrep på henne og alle andre muslimer, mener Aftenbladet. Foto: Jarle Aasland

 • Leder
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Talsperson Thomas Middelthon og flertallet i styret ved det private Blidensol sykehjem i Stavanger har gitt sitt lille bidrag til et kaldere og mindre tolerant samfunn. Dette har de oppnådd gjennom å vedta et forbud mot hijab og andre religiøse hodeplagg for de ansatte.

Det aller minst sjarmerende ved vedtaket er måten styret skyver demente pasienter og deres påståtte frykt for det "ukjente og fremmede" foran seg i sin iver etter å ramme muslimer. For dette er ikke til å misforstå. Styret er ikke ute etter verken jøder eller hinduer.

Det er umulig å tolke vedtaket som noe annet enn dårlig innpakket muslimhets.

Vårt Stavanger

Det er gledelig at byens politikere, med noen triste unntak, har reagert raskt og kontant på det beklagelige vedtaket. Med ordfører Christine Sagen Helgø i spissen erklærer de det som burde være åpenbart for alle, men som tydeligvis må gjentas om og om igjen til det sitter: I Stavanger bor det mennesker fra 181 land. Over en femtedel av dem som bor her, er født i andre land enn Norge. Dette er en styrke og en berikelse for byen, regionen og landet som helhet.

Får ikke gå med hijab på jobb

Folk fra andre land og kulturer hjelper til med å få olje og gass opp fra havet, de bygger hus og fikser ledninger. De passer på ungene våre og sørger for at kontorene våre er rene og innbydende. De underviser framtidige bedriftsledere på BI og Universitetet. De opererer oss når hjertet svikter. De selger oss dagligvarer og kjører bussen vi tar til jobb. Og de passer på våre eldre. Noen av dem er muslimer. Noen av dem bruker hodeplagg. Enten av religiøse grunner, eller av mer praktiske.

På viddene

Et hijab-forbud på et sykehjem som i årevis har hatt et ukomplisert og greit forhold til hijab-bruken ved at de holder seg med egne jobb-hijaber som vaskes daglig, er fullstendig på viddene. Blidensol er en privateid institusjon, men med driftsavtale med Stavanger kommune. Det er å forvente at kommunen vil bruke alle lovlige midler for å presse styret ved Blidensol til å omgjøre dette vedtaket, som ble gjort med knappest mulig flertall og imot sykehjemsledelsens ønsker.
Det er sørgelig at noen fortsatt ikke har kommet lengre enn at de bruker enhver anledning til å angripe våre muslimske medborgere, mennesker som jobber og forsørger seg selv, og som ikke gjør en katt fortred. Ta dere sammen.

Det er trist, men vi har sett oss nødt til å stenge kommentarfeltet på denne saken fordi folk ikke klarer ytre seg saklig.

-Aftenbladet

Mistar heller jobben enn å ta av hijaben
Publisert:
 1. Christine Sagen Helgø
 2. Sykehjem
 3. Hijab
 4. Rasisme
 5. Islam

Mest lest akkurat nå

 1. Tenåring tatt med i luftambulanse etter badeulykke i Sirdal

 2. Sandnes Ulf jobber for Berntsen-løsning

 3. Boligbrannen på Eiganes: Navnet på omkommet er frigitt

 4. 54-åring rev hodet av duer i Byparken

 5. Klart for Blink-festivalen med folkeliv: – Det blir skikkelig gøy

 6. Denne uken rives Misjonskirken – nå kommer K8