Lite gjennomtenkt barnesommer

LEDER: Tanken om at barn skal få tilbud om aktiviteter i sommer er fin, men det hele virker lite gjennomtenkt.

Styringspartiene i Stavanger, med Aps Dag Mossige i spissen, ønsker at barn skal få en fin sommer, men planen de har lagt fram virker ikke særlig troverdig. Foto: Pål Christensen

  • Stavanger Aftenblad
Publisert: Publisert:

Stavanger kommune planlegger fordele inntil 30 millioner kroner til frivillige lag og organisasjoner som vil arrangere tilbud for barn i sommer.

Flertallet i formannskapet vedtok 30. april at det skal brukes inntil 30 millioner kroner på aktivitetstilbud for barn denne sommeren. Og tirsdag behnadlet kommunalutvalget et forslag til hvordan «Barnas sommer 2020» skal gjennomføres. Bare Høyre stemte mot.

Planen er at en komité skal behandle søknader fra lag og organisasjoner, som må søke om tilskudd innen 1. juni. Komiteen kan tildele opptil 10 millioner kroner. Midler utover dette må godkjennes i kommunalutvalget.

Tilskuddet skal ifølge forslaget være rettet mot alle barn i byen.

Forslaget inneholder en smørbrødliste med kriterier som bør være på plass for å få støtte. Tilbudene skal være sammensatte, de skal ha innslag av læring, kulturelle opplevelser, skal inkludere profesjonelle kunstnere og kulturarbeidere og fysisk aktivitet.

Både frivillige lag og organisasjoner og kulturaktører som er organisert som selskaper, kan søke på ordningen. Det kan også gis unntak for andre kommersielle aktører.

I et innlegg i Aftenbladet 19. mai skrev styringspartiene i Stavanger et innlegg der de selv hevder at sommersatsingen for barn kan øke aktivitetsnivået i en utfordrende tid for kulturaktørene i kommunen.

Dette reagerte Mariann Bjørnelv, daglig leder i Folken, styremedlem i Norske Konsertarrangør, sterkt på.

Hun mener at «å forkle disse millionene som en gavepakke til kulturlivet» er både provoserende og tyder på en svært manglende forståelse for hva det profesjonelle kulturlivet nå trenger.

Det er ikke klart hvem politikerne egentlig ønsker å hjelpe her. Er det utsatte barn? Eller er det det profesjonelle kulturlivet, som egentlig ønsker seg en helt annen løsning? Skal dette være et fritidstilbud, eller er det en forlengelse av skolen? Hva skjedde med fisking fra bryggen og bading? Og hvem er det egentlig som kan søke om disse midlene?

Kommunedirektøren stiller spørsmål om kort tidsfrist og interesse. Han er i tillegg usikker på hvordan interessen vil være for kommunens eksisterende sommerferietilbud denne sommeren.

Å lage et tilbud for barn i byen i sommer er en fin tanke. Men det er så mange usikkerheter rundt dette forslaget at det hele ikke virker særlig gjennomtenkt.

Publisert:
  1. Stavanger kommune
  2. Barn

Mest lest akkurat nå

  1. Går inn for å forlenge smitte­vern­tiltakene i Stavanger til 8. februar: - Situasjonen er fortsatt svært alvorlig

  2. Denne isbanen i Stavanger er et mysterium

  3. Fine skiforhold i Sirdal, men ekstrem­kulde ødelegger idyllen

  4. Han blir leder for FNB Rogaland

  5. I denne kommunen har de fått nok. Nå ber de folk slutte med «smitte-shaming»

  6. Ti nye smittetilfeller i Stavanger – 15 nye smittede i Sandnes