Trump-uro svir på børsen for Facebook-Mark

Nyheten om at president Donald Trump prøvde å påvirke en FBI-etterforskning, slår ut på børsene. Mark Zuckerberg tapte 17 milliarder på sine Facebook-aksjer.

Facebook-gründer Mark Zuckerberg er nummer fem på listen over verdens rikeste ifølge Bloomberg
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Den jevne strømmen av nyheter om situasjonen i Det hvite hus og framferden til USAs president Donald Trump slår nå negativt ut på verdens børser. Etter at New York Times tirsdag avslørte at Trump ba daværende FBI-sjef James Comey om ikke å etterforske den nasjonale sikkerhetsrådgiveren Michael Flynn, hadde børsen i New York sitt dypeste fall siden september. De viktigste indeksene hadde en nedgang på mellom 1,2 og 2,6 prosent, skriver Bloomberg.

LES OGSÅ:

Les også

Trump anklages for å ha prøvd å stanse FBI-etterforskning

Les også

Tidligere etterretningssjef: – Trump angriper USAs institusjoner

Les også

Trump sier han er dårligst behandlet av alle politikere i historien

Les også

Den «urørlige» FBI-sjefen som ble felt av politikkens verden

Økonominettstedet har regnet ut at verdens 500 rikeste har tapt 35 milliarder dollar – nesten 300 milliarder kroner – på Trump-uroen. Facebook-gründer Mark Zuckerberg ble hardest rammet, med et tap på 17 milliarder kroner etter at Facebook-aksjene falt 3,3 prosent. Verdens rikeste, Bill Gates, tapte 8,5 milliarder kroner etter at Microsoft falt med 2,8 prosent, skriver Bloomberg.

Både Bill Gates, til venstre, og Mark Zuckerberg måtte se aksjene sine falle mye i verdi onsdag.

Torsdag fortsetter nedturen på børsene i Asia. Nikkei-indeksen er ned med mer enn 1,5 prosent, melder Reuters. Også børsene i Australia og i Sør-Korea er børsene i minus.

Oljeprisen er relativt stabil, med noen små svingninger. Torsdag morgen koster ett fat nordsjøolje 52 dollar. Fortsatt er det mye olje til salgs, og Reuters viser til økt oljeeksport både fra USA og Nordsjøen til Asia så langt i 2017.

LES OGSÅ:

Publisert: