Trondheim forbyr utleie av bysykler og elsykler – andre byer tilskynder bruk

Trondheim kommune vedtok torsdag forbud mot utleie av sykler og sparkesykler ut april, fordi bruk kan spre koronavirus. Det er motsatt vedtak av Oslo og Bergen.

Publisert: Publisert:

De omdiskuterte elsparkesyklene i norske bysentrum havner midt i koronadebatten når de enten forbys eller settes ut tidligere som tiltak i kampen mot viruset. Foto: Illustrasjonsfoto: Geir Olsen / NTB scanpix

 • NTB

Ifølge Trondheim kommune har bruken av leiesykler og -sparkesykler et potensial for indirekte kontaktsmitte, noe som blir brukt som begrunnelse for at det nå ikke er tillatt med utleie.

Det omdiskuterte vedtaket i Trondheim får flere lokalpolitikere til å reagere. Leder i Trondheim Frp, Bjørn Emil Nesset, mener smitteargumentet er for tynt.

– Jeg forstår ikke hvorfor Trondheim skal agere annerledes enn Oslo og Bergen. De bruker denne situasjonen som stråmann for å stoppe elsparkesykler og for så vidt også bysykler, sier Nesset til Nidaros.

Oslo har ifølge ham satt ut bysyklene to uker før planen for å holde belastningen og smittefaren på kollektivsystemet nede. Stavanger, Kristiansand og Bergen har gjort lignende tiltak, ifølge Adresseavisen og Nidaros.

Publisert:

Les også

 1. Snart kommer el-sparkesyklene tilbake til byen

 2. El-sparkesykler rulles ut i Stavanger på fredag

 3. Neste år kan det bli 1000 elsparkesykler for utleie i Stavanger

Mest lest akkurat nå

 1. Oppfordrer til Halloween-feiring for de minste barna

 2. Sykefraværet gikk ned, men ikke nok. Nå får de en sjanse til

 3. Gutt påkjørt på Bryne

 4. Silje fikk topp­karakterer og er ingeniør. Nå jobber hun i kles­butikk

 5. To nye smittetilfeller i Sandnes onsdag

 6. Klar melding til egen minister: Grav ut Domkirken!

 1. Trondheim
 2. Elsparkesykler