NAV-rapport: Nye AAP-regler har ført til at flere går på sosialstønad

Antallet personer som går fra arbeidsavklaringspenger til sosialhjelp har økt kraftig etter at regjeringen strammet inn reglene for hvor lenge man kan få AAP.

Publisert: Publisert:

En ny rapport fra Nav onsdag viser imidlertid at det har vært en kraftig økning i antallet personer som verken kommer ut i jobb eller får uføretrygde, de havner på sosialhjelp etter at regjeringen strammet inn regelverket. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

  • NTB

AAP er en overgangsordning, stønad folk med sykdom eller skade mottar mens det avklares om de enten skal bli friskmeldt eller komme over på uføretrygd. Fra 1. januar 2018 kuttet regjeringen makstiden for å motta AAP fra fire til tre år, for å få en raskere avklaring av AAP-mottakere mot jobb eller uføretrygd, ifølge Dagsavisen.

En ny rapport fra Nav onsdag viser imidlertid at det har vært en kraftig økning i antallet personer som verken kommer ut i jobb eller får uføretrygde, de havner på sosialhjelp etter at regjeringen strammet inn regelverket.

«Det er liten tvil om at regelverksendringene for AAP har ført til at flere avslutter til sosialhjelp eller ingen registrert inntekt.», heter skriver forskerne bak rapporten, Inger Cathrine Kann og Therese Dokken.

– Vi har ikke klart å følge opp alle i like stor grad som vi skulle ønsket. Det er vi klar over, og det jobber vi med, skriver Kjell Hugvik, arbeids- og tjenestedirektør i Nav i en epost til Dagsavisen.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. – En påminnelse om at pandemien ikke er over

  2. Dette bør du vite når du skal dele campingplasser, hoteller og turistattraksjoner med utenlandske turister

  3. Forskere: Koronabølge til vinteren kan bli verre enn første runde

  4. Arbeidskolleger tente lys ved ulykkesstedet på Songesand: - Han var en snill og god mann

  5. Røde kors med advarsel til overivrige foreldre på tur

  6. FULL OVERSIKT: 5 døde, 454 påvist smittede i Rogaland – sjekk din kommune

  1. Nav
  2. Solberg-regjeringen