Børsfall i Tokyo tross forventninger om krisetiltak

Børsen i Japan falt tirsdag 1,2 prosent, til tross for at flere sentralbanker har varslet krisetiltak for å dempe effektene av koronaviruset.

Folk utenfor en skjerm som viser Nikkei-indeksen i Tokyo mandag.
 • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er 563 dager gammel

Informasjonen i artikkelen kan være utdatert. Gå til vårt direktestudio for siste nytt om korona-utbruddet.

-> Gå til direktestudio

Nikkei-indeksen steg da aksjehandelen begynte, men stemningen snudde i løpet av dagen.

Stemningsskiftet forklares med at investorene begynte å spørre seg hva Japans sentralbank egentlig vil kunne gjøre med virussituasjonen, ifølge nyhetsbyrået AP. Renta har allerede i flere år vært på minus 0,1 prosent, og sentralbanken har i tillegg gjennomført omfattende støttekjøp av obligasjoner.

På flere andre asiatiske børser pekte pilene imidlertid oppover, i kjølvannet av det historisk kraftige børshoppet på 5,1 prosent i New York dagen før. Shanghai-børsen steg 0,7 prosent i løpet av tirsdagen, mens oppgangen i Sør-Korea var på 0,6 prosent. I Hongkong var utviklingen omtrent flat.

Den viktigste indeksen i Australia steg 0,7 prosent, etter at den australske sentralbanken kuttet renta til rekordlave 0,5 prosent.

Bakgrunnen for oppgangen på en rekke børser både i Asia, Europa og USA mandag var forventninger om at flere sentralbanker vil iverksette krisetiltak. Finansministre og sentralbanksjefer fra G7-landene skal holde en telefonkonferanse tirsdag.

Frankrikes finansminister Bruno Le Maire har sagt at G7 landene vil iverksette samordnede tiltak for å dempe de økonomiske konsekvensene av koronaviruset. Hva slags tiltak det kan bli snakk om i denne omgang, er imidlertid ikke kjent.

Publisert:

Korona-viruset

 1. Kombinert vaksine mot influensa og covid under utvikling

 2. Luktesansen som forsvant med covid-19

 3. – Vil barn som vaksinerer seg få grønt koronasertifikat?

 4. Flere og flere dropper å møte til avtalt vaksine­time

 5. Disse korona­reglene gjelder nå

 6. Bergen vil gi flere et tredje stikk for å slippe å kaste 12.000 doser. FHI sier nei

 1. Korona-viruset
 2. Økonomi
 3. Japan
 4. Dow Jones
 5. Nasdaq