Høyre vil la elevbedrifter tjene mer

Vel er onepiecedressene stygge, men unge entreprenører som selger dem bør få lov til å ha høyere inntekter uten at bedriftene deres skal legges ned.

  • Arvid Berentsen
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ti år gammel

Det skriver ungdomspolitiker Tina Bru fra Høyre på bloggen sin. Årsmøtet i Rogaland Høyre vedtok i dag at fylkespartiet skal arbeide for å heve inntektsgrensen for elevbedrifter.

Kanskje jeg hadde vært hot i en Høyre-onepiece, fleiper Bru i blogginnlegget hvor hun blant annet tar for seg dagens inntekstgrense for elevbedrifter.

Den nåværende grensen for hva en elevbedrift har lov til å tjene rundt 140.000 kroner. Sprenger de dette beløpet, får de ikke lov til å drive videre som elevbedrift.

— Jeg synes det er en veldig merkelig regel. Det burde jo være positivt at noen får det skikkelig til! Jeg kan ikke tenke meg noe mer umotiverende enn å måtte legge ned bedriften min fordi den gjør det for bra, skriver Bru på bloggen sin.

Ungdomsbedriften «Dressed To Chill» (DTC) ved Hetland videregående skole solgte skoleåret 2009/10 onepiecedresser for 700.000 kroner.

Skatt Vest gjorde det den gangen klart at man måtte legge ned ungdomsbedriften og starte en ordinær bedrift hvis man fikk en så stor omsetning. Saken ble medieomtalt i fjor, da «Dressed To Chill» også ble kåret til årets beste ungdomsbedrift i Rogaland.

LES OGSÅ: Hetland-dresser ble beste ungdomsbedrift

Bru har vært med i en gruppe fra Stavanger Høyre som har arbeidet med endringsforslag til programforslaget som årsmøtet i Rogaland Høyre behandlet denne helgen. Hun karakteriserer forslaget om et initiativ for å heve inntektsgrensene for elevbrdrifter som ett av de viktigste forslagene hun kom med i programarbeidet.

— I en tid hvor gründerånden stadig fremheves som viktig for fremtiden, synes jeg det er merkelig at man skal «ødelegge» for de elevene som virkelig får det til med bedriften sin. Det er kanskje en del folk som husker hvor godt det gikk med de elevbedriftene som solgte de såkalte onepiece-draktene. Disse fæle draktene (som alt for få mennesker har skjønt at ikke burde brukes ute på gata) solgte som hakka møkk, og bedriftene tjente masse penger. Tenk at en businessidé om å lage babyklær for voksne skulle slå sånn an…, skriver Bru på bloggen sin.

Rogaland Høyre holder årsmøtet sitt på Hotel Recidense i Sandnes denne helgen. Forslaget til program for kommende fylkestingsperiode blir behandlet søndag.

Les også

  1. Fryser prisen på ungdomskort

Tina Bru, som er femtekandidat på Høyres fylkestingsliste, vil heve inntektsgrensen for elevbedrifter.
Publisert:
  1. Arbeidsliv

Mest lest akkurat nå

  1. Tenåringsgutter kan ha blitt rammet av Tiktok-trend: Bruker en spesiell låt til å navngi overgripere

  2. To lang­renns­løpere har avgitt positiv korona­prøve før OL

  3. Nye karanteneregler gir enorm hurtigtestpågang

  4. SUS: Sju koronapasienter på respirator

  5. De har vært gift i 70 år: – Jeg tror vi holder oss godt for vi er så gode for hverandre

  6. En krig i Ukraina vir­ker mer og mer uunn­gåelig. Og den vil også på­virke Norge