Northug avlyste utbyttefest etter millionsmell

Den tidligere langrennsløperen kan fortsatt notere seg et overskudd på en halv million kroner, men både inntektene og resultatet falt kraftig i fjor.

SMELL: Fjorårets regnskap ble ikke lystig lesning for Petter Northug, som måtte nøye seg med det laveste utbyttet på mange år.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

Petter Northug la opp som toppløper på tampen av 2018, men har siden lansert egen sportskolleksjon og fungert som ekspertkommentator på TV.

Men fjorårets resultat fulgte de siste årenes fallende trend for den meritterte toppløperen.

Årsregnskapet fra Petter Northug Holding fra 2020 viser et overskudd på rundt drøyt 500.000, ned fra tre millioner kroner året før.

Det tilsvarer et resultatstup på rundt 83 prosent.

Resultat før skatt endte på 718.000 kroner, kraftig ned fra 3,7 millioner kroner året før. Inntektene falt også, fra 4,7 til 1,7 millioner kroner.

Regnskap for Petter Northug Holding

Redusert utbytte

Men det er fortsatt en del penger i kassen, viser årsregnskapet. Totalt har selskapet 1,8 millioner kroner i bankinnskudd, men det er kraftig ned fra beholdningen i 2019 som viste nærmere syv millioner kroner i innskudd.

I 2019 kunne den tidligere toppidrettsutøveren bevilge seg et utbytte på 750.000 kroner, men fjoråret ble langt magrere.

Etter omsetnings- og resultatsvikt endte det opp med et utbytte på 100.000 kroner for Northug, noe som er det laveste siden 2014 - da tok langrennsstjernen ut 3,5 millioner kroner.

I perioden 2014–2020 har Northug tatt ut et gjennomsnittlig årlig utbytte på 3,35 millioner kroner, fremgår det av tidligere regnskap.

Aksjer i millionklassen

Selv om det ikke ble noen rekordnotering for selskapet i fjor sitter Northug fortsatt på store verdier i form av aksjer og verdipapirer gjennom sitt holdingselskap.

Investeringer i aksjer og andeler har økt kraftig fra 3,24 millioner i 2019 til 11,82 millioner kroner i fjor, noe som tilsvarer en økning på over 250 prosent.

Samtidig er det ikke oppført noen obligasjoner i regnskapet - i motsetning til regnskapet for 2019, da langrennsstjernen kunne bokføre 3,8 millioner kroner i obligasjoner.

Store deler av fjoråret ble preget av rettssaken der han til slutt ble dømt til syv måneders ubetinget fengsel for forhold som råkjøring og oppbevaring av narkotika. Saken gjorde at blant annet Uno-X avsluttet sponsoravtalen med den tidligere stjernen.

Petter Northug Holding eier også datterselskapet «Northug», som eier varemerket med samme navn.

Northug vant i løpet av sin karriere som langrennsløper 13 VM-gull og to OL-gull.

Publisert: