Bønder vil fjerne brød fra butikkene

Mange dagligvarebutikker over hele landet kan gå tomme for brød når Bondelaget og Småbrukarlaget i morgen drar på storhandel.

Publisert: Publisert:

Mange dagligvarebutikker over hele landet kan gå tomme for brød når Bondelaget og Småbrukarlaget i morgen drar på storhandel. (Illustrasjonsfoto: Colourbox)

  • Odd Pihlstrøm
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

De to organisasjonene akter å kjøpe opp større brødvolumer i et ukjent antall butikker gjennom en samordnet aksjon, etter det Aftenbladet kjenner til.

Hensikten skal være å markere at norske forbrukere skal merke at de ikke kan ta det daglige brød for gitt, når staten ikke vil gi bøndene de rammebetingelsene som skal til for å produsere mat.

Kan bli flere produkter

I Rogaland vil aksjonen trolig omfatte noen titalls butikker.

Les også

Inntekten opp 77 prosent på fem år

Brødaksjonen kan bli utvidet til å omfatte også andre produkter.Organisasjonssjef Olav Sande i Rogaland Bondelag vil ikke kommentere Aftenbladets opplysninger om brødoppkjøpet i morgen, mener sier at forbrukerne vil merke at det kan bli mangel på visse varer i butikkhyllene.

— Ingen vil lide overlast

— Det er staten og regjeringen dere retter skytset mot, men dette vil ramme forbrukerne. Risikerer dere ikke dermed å svekke landbrukets omdømme og goodwill blant folk flest?

— Vi har hatt veldig snille aksjoner fram til nå, og vi prøver mest mulig å skåne tredje part, men det skal noe til å unngå det. Vi mener ingen vil lide overlast av det vi har planer om i morgen, sier Olav Sande.

Mataksjonene vil i første omgang vare fram til 17. mai, men selve 17. mai er fredet, understreker Sande.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Brekkebua i Sirdal var få uker unna åpning. Natt til mandag ble den totalskadet i brann

  2. Mann ble gravd ut for hånd etter spreng­nings­uhell

  3. Nytt smittetilfelle i Stavanger

  4. Slik er hverdagen til bussjåførene som streiker

  5. Fryktet livsverket skulle gå opp i røyk i Mekjarvik-brann

  6. – Til slutt står du foran ditt eget speilbilde og sier «Ohhh, Hot Mama!».