I 193 år har familien drevet denne slakterbutikken. Nå går den bedre enn noensinne
For aller første gang ligger Idsøe an til å selge kjøtt for over 300 millioner kroner. Og nå er det ikke bare siddisene som spiser biffene til den tradisjonsrike slakterbutikken.

«Selskapets virksomhet er hovedsakelig rettet mot det lokale markedet i Stavanger og Oslo, men selskapet har et økende nasjonalt salg», står det i årsberetningen til A. Idsøe AS.
11 millioner i resultat...
For noen år siden kastet Idsøe seg for alvor over Oslo-markedet ved å kjøpe 50 prosent av Krosby AS - et selskap som blant annet distribuerer Idsøe sine varer i området rundt hovedstanden. I tillegg er Idsøe sine kjøttprodukter å finne i dagligvarebutikker over hele landet.
Den økte satsingen utenfor Stavanger-regionen viser også igjen i regnskapet til den tradisjonsrike slakterbutikken. Omsetningen for konsernet landet på 274,8 millioner kroner, mens resultatet før skatt ble 11,2 millioner kroner. Begge deler er ny rekord.
Og i år blir tallene enda bedre.
– Vi styrer mot 300 millioner kroner i omsetning, sier Albert Idsøe til Aftenbladet/E24.
...som ble tatt ut i utbytte
Det kommer også frem av regnskapet at egenkapitalen i konsernet A. Idsøe AS er 41,3 millioner kroner og at eierne tok ut 11 millioner kroner i utbytte. Også i 2019 ble det tatt ut utbytte - den gang 10 millioner kroner.
– Det er et teknisk utbytte som skytes inn i holdingselskapet for å kunne investere i nye eiendommer. For eksempel har vi leid et lokale på Vigrestad i noen år hvor vi behandler pinnekjøttet etter samme oppskrift som de gjør i Parma-regionen i Italia. Dette lokalet har vi nå opsjon på å kjøpe, og den kommer vi til å benytte oss av, sa Albert Idsøe i fjor.
Prima Jæren-gründer inn
Han er sjette generasjon i familiebedriftens historie, og den fjerde Alberten som leder A. Idsøe. Historien til det som nå er Stavangers eldste bedrift - og sentrums eneste slakterforretning - startet allerede i 1828. Først som et slakteri og et lite torgutsalg, populært kalt «Issebuå», før butikken i Verksgata 3 og 5 åpnet dørene for første gang i 1898.
101 år senere overtok Albert Idsøe jr. ansvaret for den svært slitesterke familiebedriften. For mens andre butikker i sentrum må legge ned eller blir slukt av større kjeder, så er 193-åringen Idsøe sprekere enn noensinne.
– 2020 ble et bra år - godt hjulpet av alle som var hjemme under pandemien og god velvilje fra dagligvarebransjen, sier Albert Idsøe, som i august 2018 valgte å selge halvparten av konsernet til Prima Jæren-gründer Anbjørn Øglend for et sted mellom 40 og 50 millioner kroner.
Kjøpte Haugesund-selskap
Det som imidlertid ikke er så kjent, er at Albert Idsøe og Anbjørn Øglend kjøpte 66,5 prosent av selskapet Toma Mat i april. Toma Mat har hovedkontor på Raglamyr like utenfor Haugesund sentrum og var tidligere heleid av Strømme-familien, som nå eier 33,5 prosent.
Avtalen mellom A. Idsøe AS og Toma Mat AS er en videreføring av et tett samarbeid gjennom mange år. Fabrikken i Haugesund vil stå for produksjon av pålegg og bacon i konsernet.
A. Idsøe-konsernet, vil etter oppkjøpet av Toma Mat AS, ha en årlig omsetning på rundt 400 millioner kroner og ha rett over 100 medarbeidere.