100 millioner ekstra til studentboliger

Studentene tilgodeses med 100 millioner kroner ekstra til boliger når regjeringen legger fram revidert nasjonalbudsjett tirsdag. Studentleder Eirik Faret Sakariassen ved UiS vil ha disse til Stavanger.

Publisert: Publisert:

Studentleder Eirik faret Sakariassen vil kjempe for å få en stor andel av de nye studentboligene. Foto: Anders Minge

  • Helene Andreassen
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

En tydelig fornøyd kunnskapsminister Kristin Halvorsen (SV) lekket tilleggsbevilgningen fredag formiddag, melder TV 2. – Jeg er veldig godt fornøyd. Vi ser at det er et stort behov på dette området, og boligmarkedet er blitt mye tøffere. Når vi ser hva som plager studentenes økonomi mest, så er det økte boutgifter, sier Halvorsen.

Treffer Halvorsen onsdag

Leder av Studentorganisasjonen Stor ved Universitetet i Stavanger, Eirik faret Sakariassen skal treffe kunnskapsministeren under hennes besøk på universitetet kommende onsdag. Da skal Halvorsen blant annet åpne Nasjonalt senter for læringsmiljø og atferdsforskning ved Universitetet i Stavanger.

Da er budskapet til Sakariassen klinkende klart:

— Vi må få flesteparten av de nye studentboligene, slik at vi kan fullføre byggeplanene for studentboliger både i Sandnes og i Bjergsted, sier han til Aftenbladet.

Altfor dyrt for studenter i byen

— Stavanger er den byen med høyeste press i boligmarkedet, dyreste priser og lavest andel studentboliger. Dekningsgraden er på 13 prosent i Stavanger. Andre byer har mellom 16 og 20 prosent dekningsgrad, ifølge Sakariassen.

Dette er argumenter jeg har brukt i møte med kunnskapsministeren i august i fjor, og dem vil jeg bruke om igjen, sier han.

Studentlederen hevder flere studenter velger bort Stavanger som studieby på grunn av boligprisene.

— Slik kan vi ikke ha det, sier han.

100 millioner kroner betyr 400 nye studentboliger. Fra før inneholder budsjettet 1100 studentboliger.

Studentsamskipnaden i Stavanger, SIS, søkte om 286 studentboliger for 2013 og fikk 42 boliger. Disse skal bygges i Sandnes.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Viking leier ut tre spillere

  2. Leter etter John Olav med full styrke

  3. Fire nye smittebærere i Sandnes siden torsdag

  4. Dette skjedde i natt

  5. Gunnar Eiterjord slutter som sjef for Rogfast

  6. Her blir det nytt kjøpesenter og sykehus

  1. Arbeidsliv