Direktorat setter i gang tilsyn med barnehager i storkjede

Utdanningsdirektoratet har satt i gang tilsyn med tre barnehager i kjeden Læringsverkstedet. Selskapet avviser påstandene som fremmes i et varsel.

 • NTB
Publisert: Publisert:

Ifølge Klassekampen kommer tilsynet etter at Kunnskapsdepartementet tidligere i år mottok et varsel fra Viceroy Research. Der hevdes det å være uregelmessigheter ved Læringsverkstedets avtale om salg av barnehageeiendommer til det svenske selskapet SBB – og avtalen om å leie eiendommene tilbake.

I en epost til Klassekampen forteller økonomidirektør Atle Hørlyk i Læringsverkstedet at de ser det som uproblematisk at direktoratet gjennomfører tilsynene.

– Vi ser på tilsynet av disse tre barnehagene på samme måte som våre andre tilsyn og at dette er en helt naturlig del av vår interaksjon med regulerende myndigheter. Vi frykter på ingen måte konsekvensene av tilsynet, skriver han.

Læringsverkstedet har i et svar til departementet vist til at Viceroy er et investeringsselskap som tjener på såkalt shorthandel og har interesse av å skape uro som senker aksjekursen.

Kunnskapsminister Tonje Brenna sier til Klassekampen at hun er fornøyd med at Utdanningsdirektoratet gransker Læringsverkstedet.

– Det er viktig for oss som er for offentlig finansiert velferd, at vi kan se at pengene vi bevilger, følges opp og brukes i tråd med ambisjonene, sier hun.

Publisert:
 1. Læringsverkstedet
 2. SBB
 3. Utdanningsdirektoratet
 4. Kunnskapsdepartementet
 5. Tonje Brenna

Mest lest akkurat nå

 1. E39: Køer etter påkjørsel bakfra på Vikeså

 2. Barna lå og sov da det begynte å brenne: – Vi har vært svinheldige

 3. Nå er det slutt for «oljemesså»

 4. Utslitte turister trenger hjelp ned fra fjellet

 5. Jonas Gahr Støre mener at folk flest ikke forstår strømkrisa. Han har litt rett i det

 6. Fem boliger i rekkehus totalskadd