Norge på 5. plass på indeks over verdens beste pensjons­systemer

Norge klatrer til 5. plass på listen over verdens beste pensjonssystemer, men har et kjønnsgap i pensjon på 27 prosent, ifølge en global pensjonsindeks.

Norge klatrer til 5. plass på listen over verdens beste pensjonssystemer, men har et kjønnspensjonsgap på 27 prosent, ifølge en internasjonal indeks.
  • NTB
Publisert: Publisert:

Mercer CFA Institute Global Pension Index (MCGPI) plasserer nykommeren Island på toppen av listen og Norge altså på 5.-plass. Indeksen sammenligner 43 pensjonsinntektssystemer, som dekker to tredjedeler av verdens befolkning.

Islands pensjonsinntektssystem er kåret til verdens beste pensjonssystem for første gang på den 13. årlige MCGPI. Nederland og Danmark er på henholdsvis andre- og tredjeplass.

Hovedårsaken til Norges forbedring fra 71,2 poeng og 8.-plass i 2020 til 75,2 poeng og 5.-plass i 2021, er en økning i forventet netto pensjonsutbetaling (beregnet av OECD).

– I 2021 ble det gjort betydelige endringer i tjenestepensjon i privat sektor med innføringen av egen pensjonskonto knyttet til innskuddspensjon. Dette er en positiv endring, men det er lite sannsynlig at dette har en særlig effekt på kort sikt og dermed har påvirket oppgangen i indeksen allerede nå, sier konsulent Tor Olsen i Mercer Marsh Benefits Norway.

Publisert:
  1. Pensjon
  2. Norge

Mest lest akkurat nå

  1. 41 smittet på bedehus-basar

  2. Endrer undervisningen for konfirmanter etter sterke reaksjoner

  3. Aftenbladet erfarer: Påbud om munnbind kan bli innført på Nord-Jæren

  4. Vernede sjø­hus i Øster­våg kan rives

  5. To spillere ferdige i Sandnes Ulf: – Vemodig

  6. Torsdagens Oilers-storkamp utsatt: – Kom ut av ingenting