Mediehus legger fram kuttplaner for sine ansatte

Torsdag får ansatte i både Aftenposten og Adresseavisen vite omfanget av de varslede omstillingstiltakene og hvor mange stillinger som skal kuttes.

VG-huset i Akersgata der også Aftenposten holder til.
 • Eivind Aarre
  Eivind Aarre
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Aftenpostens ansatte fikk 25. august et forvarsel om at det går mot nye omstillingstiltak og nødvendig nedbemanning. Samme dag varslet Polaris Media at 300 millioner kroner skal kuttes fram mot 2020, og at en vesentlig del av dette blir i form av nedbemanninger.

Detaljene i Schibsted-eide Aftenpostens omstillingstiltak blir presentert på et allmøte i avishuset torsdag klokken 12, skriver fagbladet Journalisten.

Bedriftsledelsen har beskrevet høstens varslede nedbemanning som «betydelig», og avisens redaksjonsklubb uttrykte på et medlemsmøte onsdag ettermiddag stor bekymring for det som venter. Kravet er at nedbemanningen skjer ved frivillige løsninger.

I Polaris Media er også uroen stor. Konsernsjef Per Axel Koch opplyser til Medier24 at det vil skje ting denne uken. Torsdag blir flere detaljer presentert for Adresseavisens ansatte.

Det har vært styremøter i flere av foretakene den siste uka, og de ulike mediehusene får måltall på hvor mange som må bort fra stillingene sine.

– Det er betydelig å spare inn 300 millioner kroner, og i hvert fall når halvparten tas neste år. Det er en omfattende prosess som mediene har begynt på med tiltakspakker til de ansatte. Det jobbes intenst med dette fram til 1. november, så vi vet ikke noe mer før da, sier Koch. (©NTB)

Publisert:
 1. Schibsted
 2. Adresseavisen
 3. Aftenposten
 4. Polaris Media
 5. Nedbemanning

Mest lest akkurat nå

 1. – Vi står og stamper mot et stort selskap som ikke vil føre dialog

 2. Vekter ble kuttet med kniv på legevakten

 3. Sola truer med veto i Bymiljøpakken

 4. Ruskeværet torsdag var bare en liten forsmak på det som kommer i helgen

 5. – Hver helg gikk jeg i badstue i Giskehallen. Jeg ville ikke lukte mink på fest

 6. Kjørte på elsparkesyklist i fotgjengerfelt – får beholde førerkortet