Audi-sjefen pågrepet i Tyskland

Audis administrerende direktør Rupert Stadler er pågrepet i Tyskland i forbindelse med etterforskningen av utslippsskandalen.

Audi-sjef Rupert Stadler ble pågrepet mandag morgen. Her fra en pressekonferanse i mars i år. Foto: Matthias Schrader / AP / NTB scanpix

  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Påtalemyndigheten i München opplyser at Stadler ble pågrepet mandag morgen. Audi-sjefen er under etterforskning for blant annet bedrageri i forbindelse med dieselskandalen.

Mandag formiddag avgjorde en dommer at Stadler forblir i politiets varetekt inntil videre, opplyser både Audis morselskap Volkswagen og påtalemyndigheten.

Audi har utover det å bekrefte pågripelsen ikke gitt detaljer, men understreker i en uttalelse at Stadler er uskyldig inntil det motsatte er bevist.

Påtalemyndigheten gikk til det skritt å pågripe Stadler fordi de fryktet han ville prøve å unngå straffeforfølgelse, ifølge det tyske nyhetsbyrået DPAs kilder.

Ransaket bolig

Mandagens pågripelse skjer etter at Stadlers bolig ble ransaket av påtalemyndigheten i delstaten Bayern forrige uke.

Det var i 2015 at Audis morselskap Volkswagen innrømmet å ha utrustet bilene sine med en spesiell programvare laget for å lure utslippstester. Amerikanske myndigheter oppdaget programvaren, som var plassert i millioner av biler for å pynte på miljøskadelige utslipp fra dieselmotorer.

Siden er det avdekket lignende praksis hos en rekke andre tyske bilprodusenter. I februar i år utførte tysk påtalemyndighet razzia hos flere tidligere styremedlemmer i Audi i forbindelse med granskingen av skandalen.

Flere mistenkte

Totalt 20 personer er mistenkt i forbindelse med etterforskningen av Audis utslippsjuks. Påtalemyndigheten mener at Audi har solgt minst 210.000 biler med programvaren i USA og Europa siden 2009.

Morselskapet Volkswagen har allerede innrømmet straffskyld for lovbrudd i USA, der to Volkswagen-sjefer er dømt til fengsel.

Publisert:
  1. Audi
  2. Utslipp

Mest lest akkurat nå

  1. Den britiske koronavarianten er påvist i tre kommuner

  2. Dette er den nye tv-serien du skal sjå

  3. Melby: Mutert virus gjør at full stenging av skoler ikke lenger er uaktuelt – men vil unngå det

  4. Flere har fått tilbake strømmen i Sirdal – også bedring på mobilnettet

  5. – Bare dobørsten skal ha kostet 7000 kroner

  6. Slåssing utenfor ungdomsklubb på Bryne