Risavika blir importhavn for biler

Billogistikk-firma utvider til Risavika fra fredag 1. februar.

Innenfor det markerte området skal det legges til rette for import av biler.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over tre år gammel

Drammen har vært den dominerende havnen for bilimport i Norge. Nå utvider Axess Logistics, som har hovedkontor i Drammen, til også å ha virksomhet i Risavika i Sola.

Området på 12 mål vil kunne ha plass til 1000 biler.

– Utvider virksomheten

– Vi utvider virksomheten vår på grunn av press på arealer i Drammen, høye driftskostnader og prispress på grunn av jernbanen. Vi ser oss nødt til å se på nye løsninger og tenke mer langsiktig. Det handler om å være visjonære og ligge i forkant av en trend som vi ser at er på god vei, sier markedssjef André Joteig i Axess Logistics i en pressemelding.

Axess Logistics er en av Skandinavias ledende aktører innen billogistikk, og etablerer seg nå i Risavika som et supplement til Drammen. Selskapet er i tillegg til stede i fire havner for bilimport i Sverige.

Grunnen til at selskapet valgte å etablere seg i Sola er ifølge Joteig direkteforbindelsen byen har med havner i England, og øvrige nordeuropeiske land.

– Området vi nå har sikret oss vil åpne nye muligheter for oss,
og sikre driften i fremtiden, sier han.

– En kunde som benytter våre tjenester er allerede i gang med å teste direktebåter til havner langs norskekysten. Hvis flere gjør som denne kunden, er det viktig at vi er på plass med våre tjenester, sier Joteig.

– Dette styrker sjøtransporten direkte inn til Vestlandet der Risavika blir en naturlig første havn inn. Det gir på sikt muligheter for samarbeid med Bergen Havn og andre større havner oppover langs kysten. Vi er stolte av å kunne være et godt alternativ til tradisjonsrik godsstrøm inn til Østlandet, sier salgs- og markedssjef Eivind Hornnes i Stavangerregionen Havn IKS.

Behov for plass

Administrerende direktør Eva Sundberg i Axess Logistics sier til Aftenbladet at hun ser et stort potensial ved havnen i Risavika.

– Arealet i Stavanger-området er på kun 12 mål, mens arealet vårt i Drammen er på rundt 140 mål. Vi ser for oss å øke i Risavika til 40 mål om behovet er der. Dette er en jobb vi må ta med kundebasen vi har, sier hun.

Fortsetter i Drammen

– Vi vil fortsette som vanlig i Drammen, samtidig som vi nå utvider ved å etablere oss på Vestlandet. Drammen vil fortsatt være vår hovedterminal og byen vi har vårt hovedkontor. Vi ser på etableringen i Stavanger-området som et supplement og et nødvendig tiltak for å rigge oss for fremtiden og utfordringer vi allerede opplever i dagens drift, sier markedssjef Joteig.

Publisert: