Oljeprisen opp etter at USA drepte iransk general

Oljeprisen steg over 4 prosent etter at USA tok livet av den mektige iranske generalen Qasem Soleimani i et rakettangrep i Irak.

Publisert: Publisert:

Et brennende kjøretøy ved flyplassen ved Bagdad etter rakettangrepet mot den iranske generalen Qasem Soleimani. Foto: Foto: Kontoret til Iraks statsminister / AP / NTB scanpix

  • NTB-AFP

Angrepet skjedde ved flyplassen ved hovedstaden Bagdad natt til fredag.

Prisen på nordsjøolje steg med 4,4 prosent til over 69 dollar fatet, før den deretter gikk litt ned igjen. Prishoppet på amerikansk lettolje var på 4,3 prosent etter rakettangrepet.

Årsaken er at investorene frykter svikt i forsyningene av olje etter likvidasjonen, som Iran lover å hevne.

– Dette er mer enn bare å slå til noen på nesa. Dette er en demonstrasjon av aggresjon og en provokasjon som kan utløse en ny krig i Midtøsten, sa oljetrader Stephen Innes til nyhetsbyrået AFP.

Det amerikanske angrepet mot Soleimani kom etter at demonstranter som USA mener støttes av Iran, forsøkte å storme den amerikanske ambassaden i Bagdad før nyttår. Iran avviste beskyldningene, men president Donald Trump truet likevel Iran med gjengjeldelse.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Mamma Ingebrigtsen ble forferdet over Jakobs løp: – Han er tross alt 20 år i dag og må få bestemme selv

  2. Politiet hjelper turgåer som har gått seg vill

  3. Ekteparet ivrer for at flere skal oppleve det gode livet på Nesflaten

  4. Ny E18 ved Larvik kostet 5,2 mrd. kroner. På veien forsvant avkjøringen til byen.

  5. To smittet av koronavirus i Randaberg

  6. – Hurtigruten er selve symbolet på det nye Norge: Luksus på øvre dekk, fattigdom og frykt hos de som driver maskineriet