DN: Telenor sponset omstridte elitesoldater i Bangladesh

Telenors mobilselskap i Bangladesh har sponset politiets spesialstyrker og forsvar i landet, ifølge Dagens Næringsliv. Telenors internrevisjon har avdekket 11 brudd på interne regler.

Publisert: Publisert:

Ifølge Dagens Næringsliv skal det være rotet i Bangladesh som har ført til at Telenor-styret har diskutert stillingen til Sigve Brekke i denne saken. Foto: Olav Olsen

  • Petter Winther
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Mandag kveld skriver Dagens Næringsliv at Telenor-styret har behandlet flere saker som handler om bekreftede utbetalinger fra Telenors datterselskap Grameenphone til både militæret og til politiets spesialstyrker Rapid Action Battalion i Bangladesh.

Ifølge DN er det denne saken som i stor grad har ført til at Sigve Brekkes stilling har blitt diskutert i Telenor-styret denne høsten, skriver Aftenposten.

Mandag kveld bekrefter Telenor selv i en pressemelding at styret har vurdert Sigve Brekkes involvering i saken.

  • Telenor: - Burde fulgt opp bedre i Bangladesh

Rapid Action Battalion har blant annet blitt beskyldt for å drive med tortur og kidnapping, men dette har de selv avvist.

– RAB er en del av den lokale politimyndighetene i Bangladesh og vi er klar over at de er omstridt. Vi er helt avhengig av at lokalt politi ivaretar sikkerheten ved kritiske situasjoner og sikrer infrastruktur, men vi deler bekymringene til blant andre Amnesty International og Human Rights Watch, som har vært kritiske til RAB, sier Severin Roald til DN.

11 brudd på interne regler

Telenor skriver i en pressemelding mandag kveld at Telenors internrevisjon i mai i år avdekket at 11 av 250 sponsoravtaler i Grameenphone i Bangladesh var i strid med selskapets interne regler.

Alle de kritikkverdige sponsoravtalane er avsluttet, ifølge Telenor. Videre erkjenner Telenor at de burde fulgt opp situasjonen i Bangladesh bedre.

I pressemeldingen skriver Telenor at styret anser saken som ferdig konkludert når det gjelder Sigve Brekke:

«Styret i Telenor ASA har tidligere behandlet saken og vurdert Sigve Brekkes involvering, og anser saken som ferdig konkludert når det gjelder Brekkes håndtering.»

Ifølge Dagens Næringsliv har forholdene i Bangladesh vært sentrale i diskusjonen rundt Telenor-sjef Sigve Brekkes stilling.

Mandag kveld sitter Telenor-styret fremdeles i styremøte. Møtet har vært planlagt over lengre tid, og skal strekke seg over to dager.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Et nytt smittetilfelle i Sola, tre i Stavanger

  2. Korona-virus knakk eventbyrået hennes

  3. Haaland byttet ut etter mål og assist. Så vant Bayern supercupen: – Kjenner meg paff

  4. Se video: Derfor er Sola og Stavanger konserthus farget i rødt i kveld

  5. Eigersund: Omstridt rådmann går av

  6. Kleppsbu inn i styret i Norges Bondelag

  1. Bangladesh
  2. Telenor