Innovasjon Norge: - Vi har penger til de gode prosjektene

Hver femte krone som går til innovasjonslån her i landet, tilflyter virksomheter i Rogaland. Innovasjon Norge ønsker at flere bedrifter tar kontakt. – Vi har penger til de gode prosjektene, sier Kari Holmefjord Vervik.

Kari Holmefjord Vervik er direktør for Innovasjon Norge i Rogaland.

 • Dag-Henrik Fosse
  Dag-Henrik Fosse
  Journalist
Publisert: Publisert:
Les også

Unik helseklokke får millioner fra EU

iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Hun er direktør i Innovasjon Norge i Rogaland som ønsker å spille en mer aktiv rolle i finansieringen av prosjekter i bedrifts-Rogaland.

Vil oppsøke bedrifter

– Mange forbinder oss kanskje bare med günder-virksomhet, men vi jobber egentlig mest med etablerte bedrifter, Nå vil vi også oppsøke bedrifter i større grad enn før, sier Kari Holmefjord Vervik i Innovasjon Norge i Rogaland til Aftenbladet.

Innovasjon Norge har to lånetyper, lavrisikolån som ligner på vanlig banklån med krav til sikkerhet og betjeningsevne, og innovasjonslån som ikke stiller de samme sikkerhetskravene og dermed kan finansiere prosjekter der det er rom for å ta større risiko.
Det er nesten utelukkende innovasjonslån det er etterspørsel etter i Rogaland.

Firedobling siden 2014

Innovasjon Norge i Rogaland hadde en dobling av godkjente innovasjonslån fra 2014 til 2015 og doblet også fra 2015 til 2016, som er en firedobling fra 30 millioner kroner på to år.

– Vi dobler gjerne også fra i fjor til i år, sier hun.

– Ofte samarbeider vi med kommersielle banker i dialog med kunden, der vi gjerne kan ta mer risiko enn en vanlig bank, sier direktøren.
Den nye vekstgarantiordningen knyttet til investeringsfondet i EU (se egen sak), gjelder nettopp innovasjonslån. Her vil veksten skje gjennom DNB og de andre pilotprosjektbankene.

I 2016 innvilget Innovasjon Norge i Rogaland lån og tilskudd for 360 millioner kroner fordelt på 460 saker, der 120 millioner kroner var innovasjonslån, 12 millioner garantier og de resterende 228 millionene var tilskudd.

Les også

 1. Unik helseklokke får millioner fra EU

Publisert:
 1. Innovasjon Norge
 2. Innovasjon
 3. Rogaland
 4. Norge
 5. Bank

Mest lest akkurat nå

 1. Soppen vokste ut av huset, og sam­boeren sa stopp. Men det var bare begynnelsen

 2. Slukket brann­tilløp ved Viking­hallen

 3. Naudetatane har 14 i karantene etter Skurve-ulukka: – Burde fått tilbod om vaksine

 4. Jakob Ingebrigtsen er forlovet

 5. Familiefaren kaller seg Better Bound: – Frihet for meg er å bli bundet fast

 6. Økt smitte på Gosen skole, 80 personer må i karantene