I 100 for nye studentboliger

Tora Aasland lover 100 nye studentboliger på Ullandhaug, og håper de kan stå klare alt neste år.

Publisert: Publisert:
  • Kristin Eide
Denne artikkelen er over åtte år gammel

— Vi ønsker å gi Stavanger flere studentboliger, og gir penger til 100 nye boliger på Ullandhaug, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Tora Aasland til Aftenbladet.no.

Regjeringen har som mål å bygge 1000 nye studentboliger i året, og fra 2006 til i dag har de gitt penger til 397 studentboliger i Stavanger. Da Aasland i dag hadde sin årlige sommerlunsj med partifelle Eirik Faret Sakariassen i Stavanger hadde hun også med lovnad om 100 nye boliger.

— Til vanlig har jeg med krav på vegne av SU og Stavanger, men når hun har med slike nyheter slipper jeg å stille krav, smiler Sakariassen.

Hårfin balanse

Den ferske sykepleierstudenten er fornøyd med at Stavanger i denne omgang får ti prosent av studentboligene. Sakariassen er selv blant de mange stavangerstudentene som velger å bo hjemme i studietiden på grunn av høye leiepriser.

— Skal en få endene til å møtes må en jobba ekstra, men samtidig passe på at en ikke tjener så mye at en mister stipendet. Det er en hårfin balanse, sier Sakariassen.

Nærmere målet

Per i dag står det 110 studenter på venteliste til studentbolig, men kommunikasjonssjef Benedicte Titlestad ved Studentskipnaden i Stavanger opplyser at disse listene blir slettet 1. september. Da kan studentene søke på nytt, og Titlestad minner om at det i januar står klar 92 nye sengeplasser.

— Dekningsgraden i dag er på 13 prosent av studentene, og vårt mål er å komme opp til 15 prosent i 2015 og 20 prosent i 2020. Dette er også det de ønsker nasjonalt, sier Titlestad.

Aasland opplyser at regjeringen ikke har samme type dekningsmål, men at de står fast på løftet om å bygge 1000 nye boliger i året. Alternativet er å bygge flere, men Aasland understreker at disse vil bli bygget der det er behov.

— Det er stor forskjell på for eksempel Lillehammer eller Sogn og Fjordane og Oslo eller Stavanger, og det er derfor vanskelig å styre etter slike mål, mener ministeren.

Publisert: