SSB mener arbeidsledigheten har nådd toppen

Arbeidsledigheten har nådd toppen, men vil bare gå svakt ned de neste årene, anslår SSB i sin analyse av norsk og internasjonal økonomi.

- Arbeidsledigheten har nådd toppen, mener SSB.
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

– Stillstand i andre halvår i fjor er avløst av svakt økende vekst i fastlandsøkonomien i år. Redusert fall i oljeinvesteringene samt økt boligbygging og eksport kan gi konjunkturoppgang fra tidlig neste år, uten ytterligere nedgang i renta, konkluderer Statistisk sentralbyrå i analysen som ble presentert torsdag formiddag.

SSB peker i analysen på at oljeprisen har kommet seg opp fra svært lave nivåer tidligere i år, men at de negative impulsene fra petroleumsvirksomheten fortsatt er store.

Les også

LES OGSÅ: Rogaland har høyest arbeidsledighet i landet

– Oljeprisfallet startet sommeren 2014 og forsterket nedgangen i petroleumsnæringens investeringer, en nedgang som begynte alt mot slutten av 2013. Dermed gikk norsk økonomi inn i en konjunkturnedgang vi nå kanskje ser enden på, skriver SSB.

SSB peker på at svakere krone, rentenedgang til lavere nivåer og en ekspansiv finanspolitikk har motvirket effektene av etterspørselsfallet fra norsk og internasjonal petroleumsvirksomhet.

– Våre beregninger antyder at arbeidsledigheten har nådd toppen, men at den bare vil gå svakt ned de neste årene. (©NTB)

Publisert:
  1. Nav
  2. Arbeidsledighet

Mest lest akkurat nå

  1. Skjerper de nasjo­nale an­befal­ingene og ber voksne holde av­stand

  2. Stavanger-ordfø­reren: – Situa­sjonen er mer alvor­lig enn vi ønsker

  3. Brann i bolighus på Forus

  4. Bank tapte retts­sak – kan få stor betyd­ning for svindel­ofre

  5. Da Sol­skjærs etter­følger sa sin mening på TV, fikk han mange uvenner

  6. – Håpløs «Kiss and fly» ved Stavanger lufthavn