Westcon-Matre er årets vekstskaper

Konsernsjef Øystein Matre (51) i Westcon Group AS i Ølensvåg er utpekt til årets vekstskaper i Rogaland.

Publisert: Publisert:

Øystein Matre (51) i Westcon Group AS mottar prisen som årets entreprenør i Rogaland 2012. Stavangerordfører Christine Sagen Helgø sto for overrekkelsen. Foto: Per Thrana

  • Toralf Sandø
    Økonomijournalist
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Det er det amerikanskeide revisor— og rådgivningsselskapet Ernst & Young som står bak prisen. Matre blir Rogalands kandidat til kåringen av årets entreprenør i Norge i Oslo 27. november.

30 års fartstid

Matre har ledet Westcon Group gjennom 30 år.

— Virksomheten har siden etableringen vokst til en stor og betydningsfull aktør både lokalt og nasjonalt. Vekstskaperen har vist meget god evne til å forstå markedet og tilpasse virksomheten til de mulighetene som dukker opp, skriver juryen blant annet om vinneren.

Westcon Group er en totalleverandør av tjenester og produkter innenfor offshore, energi og maritim industri. Gruppen består av fire forretningsområder: Automasjon, løfteteknikk, verft og teknologi. Westcon Group eier i tillegg tre seismikkbåter. Bedriften har hovedsete i Ølen.

Gruppen omsatte for 4,3 milliarder kroner i 2011 og fikk et overskudd før skatt på 380 millioner kroner.

Østerhusbrødre hyllet

På tirsdagens kåring ble også Njål Østerhus (46) og hans ett år eldre bror Cato, begge mennene bak Øster Hus Gruppen i Sandnes, og Frank Vikingstad (41) i Sysco i Karmsund, hyllet som nasjonale finalister fra Rogaland.

Brødrene Østerhus har gjennom mer enn 25 år utviklet en byggmesterforretning til det som er dagens konserngruppe. Brødrene eier 50 prosent hver Østerhus-selskapene omsatte i 2011 for 1 milliard kroner.

Sysco AS er det største uavhengige IT-miljøet mot energisektoren i Norge. Selskapet hadde en omsetning på 75 millioner i fjor og et overskudd på 9,6 millioner før skatt.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Fami­lien pusset opp hele huset for 100.000 kroner. Endringen er total

  2. E39: Bjerkreim lover fortsatt kamp mot R2 selv om det betyr forsinkelse

  3. Søppelsyndere avsløres av kamera: 3514 har fått tilsnakk

  4. Folken får uventet hjelp fra regjeringen

  5. Måling viser hvem som støtter Trump i Europa

  6. SUS er ikke feige!