Sjekk hvorfor han gliser så bredt

It-bedriften Navicom i Sandnes er kjøpt opp av det danske EG-konsernet. Største eier casher inn rundt 20 millioner kroner.

Publisert: Publisert:

Leon Tveit kan glise bredt over god gevinst, etter at Navicom er kjøpt opp av EG-konsernet. Foto: Anders Minge

  • Ove Heimsvik
    Journalist
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

— Vi har blitt enige om ikke å kommentere prisen. Men vi er godt fornøyde, ellers hadde vi ikke solgt, sier Leon Tveit, som er direktør og største eier i Navicom, med 23 prosent av aksjene.

EG-konsernet er et av Skandinavias største it-selskaper.

Solid vekst

Navicom leverer programvareløsninger som blant annet håndterer regnskap, ordrestyring og produksjonsstyring for bedrifter, basert på Microsoft Dynamics.

Selskapet har vokst jevnt og trutt de siste årene, fra 32,9 millioner kroner i omsetning i 2006 til 101,5 millioner i 2010. Ifølge Tveit ender både omsetning og overskudd i 2011 på noen lunde samme nivå som året før.

Solid gevinst

Kjøpesummen vil partene altså ikke ut med. Men en tommelfingerregel er at salgssum ofte er bedriftens overskudd (resultat etter skatt) ganget med ti. Hvis dette har slått til i Navicoms tilfelle, er bedriften solgt for et sted mellom 80 og 100 millioner kroner.

I så fall har Leon Tveit cashet inn et sted mellom 18 og 23 millioner kroner for sin aksjepost.

Solid konsern

Ifølge Tveit er samtlige av de 9 tidligere Navicom-eierne med videre som ansatte i det nye selskapet. Han sier det også var interesse fra andre selskaper, før avtalen med EG-konsernet var i havn.

— Det er alltid interesse for gode selskaper, og vi har ikke hatt det annerledes. Men for oss var det viktig å finne sammen med et selskap som er en av Microsofts største samarbeidspartnere. EG-konsernet er Europas største Dynamics-partner, så vi har valgt å bli kjøpt opp av dem fordi de tilfører oss styrke og kompetanse, sier Tveit.

Navicom har i dag 91 ansatte fordelt på hovedkontoret i Sandnes og avdelinger i Oslo, Bergen og Mandal. Og selskapet, som fra nyttår skiftet navn til EG Navicom AS, har behov for flere folk.

— Vi skal ansette minst 10 personer før sommerferien og tenker å ansette tre til fem trainees når universitetsåret er over. Dette gjelder studenter innen økonomi, it og logistikk, sier Tveit til Aftenbladet.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Leter etter John Olav med full styrke

  2. Steinar var veldig ensom. Løsningen han valgte, fikk mye større konsekvenser enn han hadde ant.

  3. Tourist guide to Farter

  4. Her blir det nytt kjøpesenter og sykehus

  5. Bryne suser mot opprykk. EIK er hektet av.

  6. Fire nye smittebærere i Sandnes siden torsdag