Rema vil ha nasjonale tiltak for å hindre smitte i butikker

Bergen kommune påla lørdag butikker å ha rutiner for å hindre smittespredning. Rema 1000-sjefen er positiv, men mener det må være et nasjonalt ansvar.

Publisert: Publisert:

Dagligvarebutikker må få hjelp til å håndheve smittevern i butikken, mener Rema-sjef Trond Bentestuen. Foto: Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

  • NTB
iconDenne artikkelen er 147 dager gammel

Informasjonen i artikkelen kan være utdatert. Gå til vårt direktestudio for siste nytt om korona-utbruddet.

-> Gå til direktestudio

Bergen kommune presiserte i vedtaket at butikker, varehus, kjøpesentre og andre former for varehandel også må forholde seg til 1-metersregelen.

Butikkene må ha rutiner rundt smittepunkter som for eksempel handlevogner, handlekurver, betalingsterminaler, panteautomater, håndtak og annet.

Administrerende direktør Trond Bentestuen i Rema 1000 mener hver enkelt butikk ikke kan ha ansvar for å håndheve disse reglene, men at det må komme nasjonale tiltak.

– Matbutikker er kritisk infrastruktur, og vi ønsker at butikker skal være en trygg arbeidsplass og et trygt sted å handle. Derfor er det ikke unaturlig at Heimevernet eller Sivilforsvaret brukes til å sikre at pålegg fra myndighetene overholdes. Enten det er pålegg fra kommunale eller nasjonale myndigheter, sier Bentestuen i en kommentar til Bergen kommunes vedtak.

Han presiserer at Rema mer enn gjerne vil ha en dialog med kommunen om hvordan dette best gjennomføres i praksis, men at de er nødt til å ha hjelp til å håndheve tiltakene.

– De ansatte jobber allerede på spreng for å sikre at vi har fulle hyller og åpne butikker. Det blir en stor ekstra belastning om vi i tillegg skal pålegges ansvaret for at begrensninger på antall mennesker i en butikk om gangen blir overholdt, sier han.

  • PODKAST: – Ikke spre tvilsom informasjon på sosiale medier. Opprett heller Facebook-grupper for nabolaget og hjelp dem som trenger hjelp:
Publisert:

Korona-viruset

  1. Oslo er nå «rødt» ifølge FHIs smittekrav til andre land

  2. Indre Østfold stenger ned etter smitteutbrudd

  3. Studenter fra utlandet må rett i karantene

  4. FHI vil stille klare krav til hjemmesydde munnbind

  5. Høie bekymret etter store fester – har plan for ny nedstenging

  6. Barnehager og SFO i Indre Østfold stenges som følge av smitteutbruddet

  1. Korona-viruset