Et reisemål i verdensklasse

Reisemagasinet Lonely Planet har kåret Stavanger til et av de ti beste reisemålene i Europa i 2014. — Vi kunne ikke kjøpt så god markedsføring om vi ville, sier Elisabeth Saupstad i Region Stavanger.

Publisert: Publisert:

Stavanger er et av Europas ti beste reisemål i 2014, om du tror på Lonely Planet. Foto: Jonas Haarr Friestad

  • Marius B. Staveli
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

For nordmenn er Stavanger kjent som oljehovedstaden, men når Lonely Planet kårer de ti beste reisemålene i Europa er det atmosfæren i byen og den vakre naturen rundt som blir dratt frem. Hos Region Stavanger blir omtalen lagt merke til.

— Dette er jo helt fantastisk, sier Elisabeth Saupstad.

Stor verdi

Hun er reiselivsdirektør i Region Stavanger. Det er gått omtrent en måned siden organisasjonen var vertskap for representanter fra Lonely Planet i fire dager. Nå har omvisningen gitt resultater: Stavanger er kåret til et av Europas ti beste reisemål.

Les også

Drømmeferien er innenfor rekkevidde - i Norge

— Å få en slik omtale er verdt mye. Det er vanskelig å sette en verdi på det, men vi hadde aldri hatt råd til å kjøpe markedsføring som er like troverdig og som når så mange. Lonely Planet er jo et av de mest leste reisemagasinene i verden, sier Saupstad.Hun beskriver plasseringen på topp ti som den beste markedsføringen Stavanger-regionen kunne fått, og mener det skaper oppmerksomhet rundt byen og regionen i hele verden.

Atmosfære

Lonely Planet er heller ikke snaue når de skriver om det vakre Vestlandet:

«Stavanger by har en stor atmosfære, samtidig som den har småbyfølelsen. Her finner du i underkant av to dusin museer, og en høy konsentrasjon av trehusarkitektur. Stavangers sjarm ligger i atmosfæren.

Den vakre vågen våkner til liv på kvelden, særlig om sommeren, og byen er et høytrykkssenter for gatekunst. Her er det en årlig festival, hvor gatekunstnere fra hele verden får utfolde seg på offentlige bygg.

Stavanger er også inngangsporten til Lysefjorden, den sørligste av signaturfjordene i Norge. I Lysefjorden finner du for eksempel den dramatiske Preikestolen.»

Se hele listen her.

- Dette skal brukes

Stavanger er plassert på niendeplass på lista, men er i godt selskap med byer som Ljubljana i Slovenia, Sevilla i Spania, Hebridene i Skottland, Plzeň i Tsjekkia og Toulouse i Frankrike.

Les også

Fire personer trengte helikopterhjelp ned Preikestolen

— Dette skal vi bruke for alt det er verdt, sier Saupstad.

— Hvordan?

— For eksempel overfor internasjonale turoperatører. Fortelle de at Stavanger er kåret til et av de ti beste reisemålene i Europa av Lonely Planet. Det er stort for oss å være på denne lista.

Les også

Naken mann<br/> vant pris

— Men hvorfor drar de frem Stavanger-regionen, og ikke andre steder i Europa?- Her har du Norge i miniatyr. Vi har strender, fjell og fjorder. Samtidig har vi flere av de råe naturperlene som ingen andre har, som for eksempel Kjærag og Preikestolen.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Kvinne fra Stavanger omkom i fallulykke i Sirdal - navnet er frigitt

  2. Bergingsbil rykket, men ble bedt om å snu – i mellomtiden vokste køene

  3. Mange fulgte klassisk flyperle hjem

  4. Tusenvis av skadde og mange døde i Beirut-eksplosjoner

  5. Dette stortalentet kan du høre i Stavanger denne uken - han bærer millioner i hendene

  6. Her krysser flyet veien på Sola