Stadig flere tilbringer juleferien i utlandet

Stadig flere ønsker å legge hele eller deler av juleferien til utlandet, viser Virkes befolkningsundersøkelse om nordmenns reisevaner.

Kanariøyene og Gran Canaria er nordmenns klare julefavoritt. Foto: Kjell Herskedal / NTB scanpix

 • Trine Lejon
 • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

– Enda flere svarer i år at de ønsker å legge hele eller deler av juleferien til utlandet, og det er de yngste som er mest ivrige på å reise bort i julen, sier Sverre McSeveny-Åril, direktør for Virke Reise Utland.

I Virke Reises årlige befolkningsundersøkelse om nordmenns reisevaner oppgir en av tre at de skal ha juleferie i år. 15 prosent av dem skal tilbringe hele eller deler av ferien i utlandet. For folk i tredveårene er interessen dobbelt så stor som for folk i førtiårene.

– Våre tilbakemeldinger tyder på at vi ser en Brexit-effekt og at London og resten av De britiske øyene trekker nordmenn til romjulsshopping og nyttårsfeiring i enda større grad enn tidligere, sier McSeveny-Åril.

For dem som ønsker å feire jul i sol og varme er Kanariøyene og Gran Canaria nordmenns klare julefavoritt, men også Thailand får sin del av juleferiegjestene.

Publisert:
 1. Gran Canaria
 2. Thailand
 3. Jul
 4. London
 5. Kanariøyene

Mest lest akkurat nå

 1. Storaksjonærer slår ring rundt Berntsen: - Klønete og uverdig

 2. Han er 20 år, singel og tror dette løftet kan være et godt sjekketriks

 3. Vi må legge vekk våre egne perspektiver og litt nedlatende holdninger, og komme ungdommen i møte om koronatiltakene

 4. Skole­barn, barne­hage­barn, bok­klubbens barn og barn av regn­buen regnes som samme kahoot, gitt at disse er nær­kontakter

 5. EU kan stenge norske skibakker

 6. Jensen og «Batty» overtar som likestilte hovedtrenere