Norske flyselskap gjeninnfører munnbindpåbud

Widerøe, Norwegian og Flyr følger etter SAS som gjeninnførte kravet om munnbind i går.

Publisert: Publisert:

Hos Norwegian ble gjeninnføringen av munnbindkrav besluttet etter pressekonferansen til regjeringen i går, skriver Esben Tumann i en SMS til E24.

– Norwegian har fra og med i dag gjeninnført obligatorisk bruk av munnbind på alle våre flyginger for både passasjerer og ansatte. Med de tiltakene myndighetene la frem i går ettermiddag, mener vi at dette var det ansvarlige og riktige å gjøre, skriver Tumann.

NRK omtalte saken først.

Anbefaler munnbind også fredag

Kort tid etter meldingen fra Norwegian bekrefter også Widerøe at de gjeninnfører munnbindkravet på sine flyginger.

– Vi kommer også til å innføre munnbind på alle flyginger fra og med i morgen, sier Silje Brandvoll, kommunikasjonsdirektør i Widerøe til E24, og legger til at de anbefaler munnbind for passasjerer også i dag.

Flyr følger i samme spor fredag, og innfører munnbindkrav fra lørdag, bekrefter flyselskapet til E24.

– Nå innfører vi påbud om munnbind på alle flyginger både innenlands og utenlands, sier kommunikasjonsdirektør Anita Svanes i Flyr til E24.

Hun legger til at de anbefaler alle som skal fly med Flyr i dag, også bruker munnbind.

SAS ønsket munnbind torsdag

SAS meldte torsdag ettermiddag at de innfører samme påbud fra 6. desember.

Pressesjef i SAS, John Eckhoff opplyser til E24 fredag, at de opprettholder innføringsdatoen, men anbefaler at bruk av munnbind ombord.

«Nå som skandinaviske myndigheter begynner å gjeninnføre anbefalinger om bruk av munnbind, vil SAS gjeninnføre disse som et forebyggende tiltak», skrev selskapet i en pressemelding de sendte ut før regjeringens pressekonferanse.

I oktober forsvant munnbindkravet fra alle de norske flyselskapene, ifølge NRK. Da hadde flyselskapene krevd munnbind på flyvingene siden mai 2020.

Publisert: