Nav utbetalte 447 milliarder kroner i 2019

I fjor utbetalte Nav 14.500 kroner i dagpenger, sykepenger, trygd og pensjon hvert eneste sekund av året. Totalt 447 milliarder kroner.

Arbeids- og velferdsdirektør Sigrun Vågeng er bekymret for at stadig flere mottar uføretrygd. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
  • NTB
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over to år gammel

I alt mottok nesten halvparten av befolkningen, 49 prosent, en eller annen form for ytelse fra Nav minst én gang i løpet av året. Alderspensjon utgjør halvparten av beløpet.

Utbetalingene til alderspensjon økte med 5 prosent sammenlignet med 2018, mens uføretrygd økte med 8 prosent og sykepenger med 6 prosent. Samtidig er utbetalinger til dagpenger redusert med 15 prosent og arbeidsavklaringspenger (AAP) med 9 prosent sammenlignet med 2018, viser oversikten fra Nav.

– Statistikken viser isolert sett at arbeidsmarkedet var i bedring i fjor, men utviklingen den siste måneden har endret dette bildet totalt. Statistikken gjenspeiler også en aldring av befolkningen og viser en fortsatt bekymringsfull økning på uføretrygd, sier arbeids- og velferdsdirektør Sigrun Vågeng i en pressemelding.

Hun viser samtidig til at Nav i 2020 venter en kraftig øking på utbetalingene til livsopphold på grunn av koronakrisen.

Totalt mottok 2,6 millioner nordmenn bosatt i Norge ytelser fra Nav i fjor.

Publisert: