NHO vil ha folk tilbake på arbeidsplassen

NHO råder sine medlemsbedrifter til en gradvis opptrapping av oppmøte på arbeidsplassen og etterlyser tydeligere retningslinjer fra regjeringen.

Administrerende direktør Ole Erik Almlid i NHO vil ha folk tilbake på arbeidsplassen og ber regjeringen om tydeligere retningslinjer for hvordan bedrifter skal gjøre det.
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er 621 dager gammel

Informasjonen i artikkelen kan være utdatert. Gå til vårt direktestudio for siste nytt om korona-utbruddet.

-> Gå til direktestudio

– Ute i våre bedrifter er mange usikre om regelverket for hjemmekontor og det å være på jobb, sier administrerende direktør Ole Erik Almlid i NHO til NRK.

NHO vil ha nasjonale kjøreregler for hvordan det skal åpnes for at flere skal returnere til arbeidsplassen, og at disse retningslinjene oppklarer hvilket handlingsrom bedrifter og arbeidstakere har.

Almlid mener bedriftene selv er i stand til å finne løsninger som fungerer, som å møte på jobb annenhver dag.

– I strid med helserådene

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) reagerer kraftig på NHOs oppfordring og peker på at hjemmekontor har vært et effektivt tiltak for å begrense smitten.

Johansen mener også at NHOs oppfordring er stikk i strid med helsemyndighetenes råd.

– I Norge har vi god grunn til å være fornøyde med at vi har klart å begrense smitte og spredning av koronaviruset. Tiltakene har virket. Det skyldes i stor grad at bedrifter, offentlige etater og familier har forholdt seg til myndighetene råd. Det bør vi fortsette med, sier byrådslederen.

Forskjell i by og bygd

Helsedirektoratet viser til at rådet om hjemmekontor vil gjelde lenge, men at det er forskjell på by og bygd når det gjelder å begrense kontaktpunkt i det offentlige rom i rushtiden.

– Dette vil fremdeles være viktig i byene, for dette er den største møtearenaen for personer i Norge i dag, og der det også er størst smitterisiko, sier assisterende direktør Espen Rostrup Nakstad i Helsedirektoratet til kanalen.

NHO-sjefen svarer at han har forståelse for helsemyndighetenes råd, men mener samtidig at man bør være mer kreative når det gjelder reiser til arbeidet.

– Det bør også være mulig å legge opp til å dra på jobb utenfor rushtida, og å komme til jobben på andre måter. Vi må være litt mer fantasifulle, slik at vi får flere tilbake i jobb, sier Almlid.

Publisert:

Korona-viruset

  1. Omikron vil neppe smitte alle. Men en eller annen variant, vil nesten alle bli smittet av

  2. Tyske vaksinemotstandere flykter til Paraguay og Bulgaria

  3. Testet positivt? Dette gjør du

  4. – Må regne med å bli smittet flere ganger

  5. Rekord­smitte til tross: – Det skal mye til før vi an­befaler fritids­karantene

  6. Kun to elever igjen i klasse­rommet – resten er hjemme med kor­ona

  1. Korona-viruset
  2. NHO
  3. Koronaviruset