Sterk oppgang på Asia-børsene etter at flere land letter på koronatiltakene

Positive vaksinenyheter fra USA, oppheving av unntakstilstand i Japan og en stigende oljepris bidro til det positive sentimentet på de asiatiske børsene.

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Tirsdag var det positiv stemning på børsene i Asia- og Stillehavsregionen.

Utviklingen kommer etter at Japans statsminister Shinzo Abe opphevet unntakstilstanden som ble innført for å begrense smitten av coronaviruset.

Slik er utviklingen tirsdag:

  • Nikkei 225 i Tokyo opp 2,55 prosent
  • Kospi i Seoul opp 1,76 prosent
  • Hang Seng i Hongkong opp 1,88 prosent
  • Shanghai Composite opp 1,01 prosent
  • Singapore-børsen steg 1,33 prosent
  • ASX 200 i Sydney opp 2,93 prosent

– Vi har hatt meget strenge kriterier for å oppheve unntakstilstanden. Vi har fastslått at vi har innfridd disse kriteriene, sa Abe på en TV-sendt pressekonferanse mandag.

For halvannen uke siden opphevet regjeringen unntakstilstanden i store deler av landet, men de har fortsatt vært på plass i blant annet Tokyo og Osaka.

Avis: Japan forbereder ny gigantisk krisepakke

Vaksinenyheter bidro

I tillegg har det amerikanske bioteknologiselskapet Novavax uttalt at de har startet den første studien med pasienter på deres eksperimentelle coronavirusvaksine.

Novavax sa mandag at de har startet den kliniske fase 1-studien av en ny vaksinekandidat for coronaviruset, og har registrert de første deltagerne, med foreløpige resultater ventet i juli.

Novavax sa at etter vellykket gjennomføring av fase 1 vil fase 2-delen av studien bli gjennomført i flere land, ifølge CNBC.

Norge er mindre oljeavhengig enn ved forrige krise

Oljeprisoppgang

Samtidig som oppgangen i Asia stiger oljeprisen 1,58 prosen til 36,10 dollar fatet.

Utviklingen kommer etter at flere land har lettet på tiltakene for å bekjempe coronaviruset, samtidig som det er tydelige tegn på at oljeprodusentene holder seg til forpliktelsene ved å kutte i produksjonen.

bs

Det positive sentimentet i markedet ble også styrket av kommentarer fra Russland som rapporterte at oljeproduksjonen hadde falt til målet om en produksjonsrate på 8,5 millioner fat per dag for mai og juni under kuttavtalen med Opec+.

Medlemmene skal møtes igjen i starten av juni for å diskutere produksjonskuttene, og om disse skal opprettholdes for å øke prisene.

Oljeprisen er så langt ned 45 prosent i år, men har den siste måneden steget 63,51 prosent fra det laveste nivået på 18,71 dollar fatet.

Les også:

Crayon henter 300 millioner kroner
Publisert: