Elon Musk: Forstår at nordmenn er misfornøyde

Elon Musk sier norske Tesla-eiere har all grunn til å være misfornøyde med selskapet. Han sier han ønsker mobile verksteder, men venter på norske myndigheter.

Tesla-sjef Elon Musk er kjent med problemene norske Tesla-eiere har. Foto: Kiichiro Sato / AP / NTB scanpix
 • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Det er over 26.000 Tesla-biler på norske veier og antallet har økt kraftig de siste årene. Det har ført til at verkstedskapasiteten lenge har vært sprengt, skriver Dagens Næringsliv.

I vinter lovet Tesla å ta tak i problemet og ville ansette over 300 nye servicemedarbeidere i 2018, men lite har skjedd.

– Nordmenn har all grunn til å være misfornøyde med Tesla. Vi har problemer med å utvide serviceverkstedene, spesielt i Oslo, skriver Tesla-sjefen på Twitter.

– Dette kan la seg løse raskt med mobile servicekjøretøy. Vi venter på godkjennelse fra myndighetene, fortsetter han, og viser til norske myndigheter.

Onsdag bekreftet Forbrukerrådet at de har registrert en markant økning i henvendelser om Tesla-biler. Samme dag påpekte kommunikasjonsrådgiver Nora Egenæs i Tesla Norge til NTB den store økningen i antall biler i Norge.

«Vi jobber hardt med å øke servicekapasiteten vår, og kommer blant annet til å doble antall ansatte på service og åpne et stort servicesenter i Oslo-området i løpet av året. Vi har gjennomført, og vil fortsette å gjennomføre, en rekke forbedringer av våre telefontjenester», skrev hun i en epost.

Ifølge Forbrukerrådet går mange av klagene ut på at folk sliter med å komme i kontakt med firmaets kundeservice, og at flere har klagd på for sene leveranser. I tillegg mottar de klager i forbindelse med biler med tekniske problemer.

Flere saker om Tesla:

Les også

 1. Forbrukere sliter med Tesla-problemer

 2. Tesla-sjefen: – Vi er blitt utsatt for sabotasje fra ansatt

 3. Tesla sier opp 3600 ansatte

 4. Tesla Model 3 slår alle konkurrenter

 5. Gjensidige: Mener risikoen for personskade er høyere med el- og hybridbiler

 6. Tesla dropper Ålgård - går for Vikeså

Publisert:
 1. Elon Musk
 2. Tesla

Mest lest akkurat nå

 1. Bil på taket i Sandnes - to personer til sykehus

 2. Oppfordret til å avlyse julebord: SUS-ansatte føler seg forskjells­behandlet

 3. Familien på Tasta sparer tusenvis på å gjøre små grep – her er deres – og ekspertens – strømtips

 4. Endelig fikk Støre til noe

 5. Brann i hytte på Tau

 6. Klæbo nekter å gå med skiforbundets nye sponsor