Tredje generasjon overtar i Stangeland Maskin

En ny generasjon overtar spakene hos Stangeland Maskin. Etter 24 år som daglig leder overlater nå Olav Stangeland hovedansvaret til sønnen Tommy Stangeland (40).

Tommy Stangeland, til venstre, overtar som daglig leder i Stangeland Maskin. Olav Stangeland, til høyre har hatt denne jobben i 24 år.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Han overtar som ny daglig leder i bedriften etter sin far fra årsskiftet.

Senior skal nå konsentrerer seg om jobben som konsernsjef i Stangeland Gruppen.

Tommy Stangeland har vært assisterende daglig leder de to siste årene.

– Vi har jobbet lenge med at vi nå får et generasjonsskifte i selskapet, sier Tommy Stangeland til Aftenbladet.

Tommy Stangeland er tredje generasjon i entreprenørfamilien. Med seg får han en større og yngre ledergruppe. Olav Stangeland skal nå konsentrere seg om jobben som konsernsjef i Stangeland Gruppen

Etter noen tøffe år i bransjen, ser Olav Stangeland lyst på fremtiden.

Ledet bedriften i 24 år

– Dette er et perfekt tidspunkt for Tommy å ta over på, sier Olav Stangeland som har leder entreprenørbedriften i 24 år.

– Nå går vi lysere tider i møte, noe som gjør det ekstra motiverende å ta over som daglig leder. På tross av krevende tider har Stangeland Maskin gjort betydelige investeringer det siste året, noe som viser vår tro på bransjen og fremtiden.

Gått gradene

Tommy Stangeland har gått gradene i bransjen. Allerede som liten gutt var han med far og farfar og grunnlegger Trygve Stangeland på jobb, og fikk sine egne arbeidsoppgaver. Han har gått på Stavanger tekniske fagskole, jobbet som grunnarbeider og drevet sitt eget firma, Tommy´s Maskin i 4 år før han startet som maskinkoordinator i Stangeland Maskin. Her har han vært internproduksjonssjef i flere år, før han ble assisterende daglig leder.

Den nye daglige lederen sier at det er mange jobber å konkurrere om fremover.

– Mange kjekke jobber fremover

– Jeg har tro på bransjen, sier han og gleder seg til å ta fatt på nye utfordringer.

– Vi skal være med å konkurrere om en rekke jobber på veibygging, infrastruktur og nytt sykehus, sier han.

Les også

Setter Sandnes på Norges-kartet

– Hva er hovedutfordringen for deg i den nye jobben?

– Det viktigste er at vi fortsetter med å dra i lag, gripe mulighetene som åpner seg og ta vare på folk. Så skal vi bygge videre på kompetanse og ivareta det vi har bygd opp, sier den påtroppende nye topp-sjefen i Stangeland Maskin.

Bedriften har i dag 700 ansatte, og har de største oppdragene i Ryfast-prosjektet og vindparken i Sokndal. I fjor omsatte Stangeland Maskin for 1142 millioner kroner og fikk et resultat før skatt på 61,3 millioner kroner.

Publisert: