Færre reiste kollektivt i starten av året

142 millioner passasjerer reiste kollektivt i årets første kvartal. Det er 5 millioner færre fra kvartalet før og ned 23 prosent fra første kvartal i 2019.

Smitteverntiltakene som ble innført under koronapandemien, er nå fjernet. Sammenlignet med 2019 er det en nedgang i antall passasjerer.
  • NTB
Publisert: Publisert:

Alle transportformer har hatt en nedgang i antall reiser siden forrige kvartal, viser tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

Sammenlignet med første kvartal 2019 er antall bussreiser 18 prosent lavere. Dette er transportformen som er nærmest å være tilbake til nivået før pandemien. Antall togreiser er ned 37 prosent er lengst fra å være tilbake til en normal.

91 millioner passasjerer reiste med buss, 13 millioner passasjerer med tog, 36 millioner passasjerer med sporvei og forstadsbane, og 2 millioner passasjerer med båt.

Billettinntektene i første kvartal var på 2,6 milliarder kroner, en nedgang på 6 prosent fra forrige kvartal. Sammenlignet med første kvartal 2019 så er samlede billettinntekter 28 prosent lavere enn før pandemien.

Busstransporten hadde billettinntekter på 1,2 milliarder kroner i 1. kvartal 2022. Samtidig hadde jernbanetransporten billettinntekter på 1 milliard kroner. Transport med sporvei og forstadsbane hadde billettinntekter på omtrent 0,4 milliarder kroner og båt hadde billettinntekter på 0,1 milliard kroner.

Publisert:
  1. Statistisk sentralbyrå

Mest lest akkurat nå

  1. Fra 1. juli blir det ny nettleie. Slik kan du påvirke strømregningen

  2. I pausen på basketballkampen kom ideen. Nå kan mobiltelefonen bli hjertestarter

  3. 19 kunstnere mister arbeidsplassene sine i Stavanger sentrum

  4. Egil Ingve Larsen er død

  5. – Før var Randaberg et lite bondesamfunn, nå er vi en moderne og urban landsby

  6. TV 2-journalist beklager egen oppførsel