Optimismen snudde – nedgang på børsene i New York

Selv om alle pilene pekte oppover mesteparten av dagen, endte det med marginal nedgang for indeksene på Wall Street onsdag. 

Optimismen var tilbake på Wall Street onsdag, men det endte likevel med nedgang på de store indeksene. Foto: Richard Drew / AP / NTB scanpix.
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Kursene svingte opp og ned store deler av dagen, men langt mindre voldsomt enn tirsdag, og de lå stort sett på plussiden. Helt på tampen kom imidlertid et nytt fall.

Da børsen stengte hadde Dow Jones-indeksen falt til 24.892 poeng, ned 0,1 prosent, mens den bredere Standard & Poor's hadde falt med 0,5 prosent. Aller verst gikk det på teknologibørsen Nasdaq, hvor hovedindeksen gikk ned 0,9 prosent og landet på 2.681 poeng.

AFP skriver at handelsaktiviteten var roligere onsdag enn det den har vært de siste dagene. Ifølge analytikerne arbeider investorene fortsatt med å fordøye det kraftige børsfallet mandag, samt oppturen tirsdag, som gjorde at de kunne hente inn igjen noe av det tapte.

Det var forventninger om økt rente i USA som utløste massive fall på Wall Street som ga ringvirkninger i Asia og Europa fredag og mandag.

Frykten for økt rente kom imidlertid dels på bakgrunn av lønnsvekst og økende inflasjon i USA – noe president Donald Trump mener bør være gode nyheter for børsen.

– Da det ble rapportert gode nyheter i «gamle dager», brukte aksjemarkedet å gå opp. Når det rapporteres gode nyheter i dag, går aksjemarkedet ned, tvitret han onsdag og la til:

– Stort feilgrep, og vi har så mye gode (flotte) nyheter om økonomien!

Den amerikanske presidenten har flere ganger vist til veksten på Wall Street som en indikasjon på hvordan det går med den bredere amerikanske økonomien.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Varsler styrtregn i Roga­land tirs­dag. Mandag kveld fikk vi en forsmak på uværet.

  2. Byfjordtunnelen var stengt på grunn av gjenstand i veibanen

  3. Politiet: Mange ungdommer samlet på Orstad

  4. Stavanger-politikeren håndterer strømkrisen for Gahr Støre. Hans egen mor er blant dem som ber regjeringen handle

  5. Lysforholdene i tunnelen blir en sentral del av etterforskningen

  6. Viking med drømmestart etter ferien