Svindelforsøk mot DNB-kunder

En rekke DNB-kunder har mottatt en SMS som gir seg ut for å være sendt fra finanskonsernet. - Dette er et svindelforsøk, og det er ikke vi som står bak meldingen, sier kommunikasjonsrådgiver Cecilie Skjennald i DNB.

Publisert: Publisert:

Slik ser meldingen ut som ble sendt til DNB-kunder tirsdag kveld.

 • Dag-Henrik Fosse
  Journalist
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

– Meldingen er et forsøk på investeringssvindel. Siden det lenkes til i denne meldingen skal ikke inneholde virus eller trojanere, men vi fraråder likevel de som har mottatt meldingen å trykke på lenken som fører til en falsk nyhetsside som BBC tilsynelatende står bak. Det stemmer ikke, sier kommunikasjonsrådgiveren i DNB.

Vær på vakt

Trojaner er et uønsket tilleggsprogram som utfører uønskede handlinger på din datamaskin, nettbrett eller smarttelefon. Mange som får meldinger eller e-poster, der de blir bedt om å trykke på en lenke, må være på vakt.

I dette tilfellet blir DNB-kundene bedt om å trykke på en lenke for å se hvordan de ved å gå videre kan se hvordan hundrevis av nordmenn kan bli rike.

Trykker du på lenken, ledes du til en falsk nyhetsside, der du oppfordres til å investere.

Svindelforsøk

Trojanere kjennetegnes av å utgi seg for noe det ikke er. Så snart du har trykket, er maskinen din smittet. Men i dette tilfellet skal ikke meldingen inneholder trojanere, så du risikerer egentlig ikke noe. Men du ledes til en falsk side, der du oppfordres til å investere.

Det er neppe smart å bite på denne investeringsoppfordringen.

Cecilie Skjennald i DNB oppfordrer likevel alle som har fått denne SMS-en om å slette den.

Publisert:

Les også

 1. Skatteetaten misbrukt i svindelforsøk

 2. 5.000 cyberangrep mot norske organisasjoner i fjor

 3. Har du funnet slike numre på mobilen din? Da er du utsatt for svindelforsøk.

 1. DNB
 2. DNB Bank
 3. Smarttelefon
 4. Svindel
 5. Bank og finans