ConocoPhillips fant gass i Norskehavet

ConocoPhillips har gjort et funn 4,5 kilometer under havbunnen. Selskapet skal vurdere om det lønner seg å hente gassen opp.

Leteriggen «Leiv Eriksson» fant gass etter å ha boret på 400 meters dyp i Norskehavet, utenfor Brønnøysund. Her fotografert ved en tidligere anledning.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Gassfunnet ble gjort 27 kilometer sørvest for Skarvfeltet og 240 kilometer nordvest for Brønnøysund, i den sentrale delen av Norskehavet.

Oljeselskapet skal nå vurdere om denne gassen kan kobles sammen med andre funn i nærheten og bygges ut ved hjelp av den infrastrukturen som finnes i Norskehavet allerede.

Funnet er på mellom 8 og 30 millioner standard kubikkmeter (Sm³) utvinnbare oljeekvivalenter med gass, melder Oljedirektoratet. Det tilsvarer mellom 50 og 189 millioner fat oljeekvivalenter.

Brønnen traff sandsteinslag i Langeformasjonen med moderat, men usikker reservoarkvalitet. Gass/vann-kontakten ble ikke truffet på.

Brønnen ble boret til et vertikalt på dyp på 4960 meter under havflaten, og ble avsluttet i Langeformasjonen. Havdypet er 400 meter. Brønnen er nå permanent plugget og forlatt.

Boreplattformen Leiv Eiriksson skal nå bore videre for ConocoPhillips, et annet sted i Norskehavet.

Hør podkast om de største selskapene på norsk sokkel:

Publisert: